Preuzeti dio odgovornosti

Zastupnici ne smiju zanemariti građane koji su ih birali

Vijesti / Flash | 11. 12. 2014. u 16:26 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Tesliću da predstavnici vlasti moraju preuzeti svoj dio odgovornosti za poboljšanje stanja u RS-u i BiH, stalno vodeći računa o specifičnosti njenog državnog i društvenog uređenja, podjeli nadležnosti i složenosti institucionalne državne strukture.

Otvarajući seminar za zastupnike devetog saziva Narodne skupštine, koji je danas počeo u Hotelu "Karidial" u Tesliću, on je naveo da zastupnici ne smiju zanemariti građane koji su ih doveli u skupštinske klupe da bi zastupali njihove interese.

Čubrilović je kazao da od svih zastupnika aktualnog saziva očekuje jasan i nepokolebljiv odnos prema ostvarivanju ustavnih nadležnosti parlamenta.

''Samo s valjanim argumentima trebamo iznositi istinu i naše viđenje stanja i procesa, utvrđivanja politika, mjera i aktivnosti u svim oblastima. To od nas očekuju naši birači i građani'', kazao je Čubrilović i dodao da zastuonici samo u tolerantnoj atmosferi i međusobnom uvažavanju mogu da iznalaze najbolja rješenja za sve probleme s kojim se suočavamo.

Dodao je i da bez očuvanja digniteta, aktivne i utjecajne uloge parlamenta nema ni stabilne i uspješne RS.

''Takav rad, i Narodne skupštine i svakog narodnog zastupnika ponaosob, garancija je da ćemo se uspješno boriti i suprotstaviti neprincipijelnim tumačenjima i urušavanju daytonskih rješenja'', rekao je Čubrilović.

Kako je rečeno, zastupnici će se tijekom ovog, dvodnevnog skupa upoznati o nadležnostima, skupštinskom poslovniku i pravilima za izradu zakona i drugih propisa, kao i funkcioniranju radnih tijela parlamenta.

Organizator seminara je Narodna skupština, u suradnji s Misijom OSCE-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close