Javila se odvjetnica

Zoranu Galiću stigao poziv da dođe u Tužiteljstvo; O povratku u BiH će odlučiti liječnici

Ovu informaciju potvrdila je i njegova odvjetnica Ivana Grizelj Ćorluka, koja tvrdi da se pozivu nisu odazvali, jer se Galić i dalje nalazi na bolovanju.
Vijesti / Flash | 29. 07. 2024. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji se prema navodima Tužiteljstva BiH nalazi u bjegu u Hrvatskoj, dobio je prošlog tjedna poziv da dođe na ispitivanje u ovu pravosudnu instituciju, prenosi Avaz.

Nije u bijegu

Ovu informaciju potvrdila je i njegova odvjetnica Ivana Grizelj Ćorluka, koja tvrdi da se pozivu nisu odazvali, jer se Galić i dalje nalazi na bolovanju.

O tome su, kako kaže, poslali svu dokumentaciju i Tužiteljstvu BiH i SIPA-i, kako bi "imali prave informacije".

''Gospodin Galić nije u bjegu, on je na liječenju u Hrvatskoj i nalazi se na bolovanju. Postoji medicinska dokumentacija o tome. Sve smo poslali Tužiteljstvu. Poslali smo i SIPA-i, kao njegovom poslovdacu da vide je li dokumentacija koju smo dali razlog da se on suspendira'', kaže Grizelj Ćorluka.

Prema njenim riječima, postoji mogućnost da Galić dođe u BiH, ali o tome će odlučiti liječnici, "s obzirom na to da je liječenje i dalje u toku".

''Nezahvalno je govoriti o vremenu povratka. Ali nikada nije ni otišao u smislu da je pobjegao i da se neće vratiti. Kada će biti uvjeti, to će odrediti zdravstveno stanje. Neka Tužiteljstvo sve provjeri'', kaže ona.

Sve opravdali

Tvrdi da je stigao novi poziv da se Galić javi u Tužiteljstvo, koji je medicinskom dokumentacijom opravdan, a odnosi se na ispitivanje u ovoj instituciji.

''Meni je kao braniteljici stigao novi poziv putem faksa da dođemo u Tužiteljstvo. Ja sam odgovorila i poslala ovjerene prepiske medicinske dokumentacije. Zbog toga nismo ni došli. To je bilo prošli tjedan. Ovdje treba reći da Galić ne bježi da se proces odradi, ali nije u mogućnosti doći zbog liječenja i opravdali smo svoj nedolazak. Dapače, nama bi bilo drago da Tužiteljstvo sve istraži, kao i gospodinu Galiću'', kaže ona.

Grizelj Ćorluka kaže da SIPA ima dokumentaciju kako bi kadrovska služba utvrdila je li on za bolovanja ili za suspenzije.

Kopirati
Drag cursor here to close