Dijagnoze

Čović poručio Izetbegoviću: Ni jedna bolest nije zdrava

Čović je rekao kako lideri opozicijskih stranaka trebaju pričekati dvije godine i sljedeće opće izbore.
Vijesti / Politika | 01. 08. 2024. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ni jedna bolest nije zdrava i neka ostane na tome'', poručio je čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, odgovarajući na optužbe čelnika SDA, Bakira Izetbegovića, da je HDZ BiH za propast prve tranše Plana rasta.

Čović je za RTV Herceg-Bosne, kazao da je neusvajanje Reformske agende i politički i financijski udarac za Bosnu i Hercegovinu, ali i da je uvjeren da će, kao nositelji vlasti na državnoj razini, uspjeti doći do spomenutih sredstava.

"Svi oni koji su pokušali blokirati i skrenuti pozornost na sebe iz različitih pobuda neće u tome uspjeti. Naš europski put ne može se zaustaviti", kazao je Čović dodajući da će on, predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto i svi ostali nositelji izvršne i zakonodavne vlasti u BiH ''stvoriti ambijent koji će omogućiti da BiH dobije i ovih 70 milijuna eura''.

Video: RTV HB | Čović odgovorio Izetbegoviću: "Nijedna bolest nije zdrava"

Čović je rekao kako lideri opozicijskih stranaka trebaju pričekati dvije godine i sljedeće opće izbore.

''I ovim putem ih pozivam da razmišljaju malo drugačije, da se obrate svima onima kojima se oni mogu obratiti, da naznačimo koliko nam je bitan europski put, a da političke smicalice ostavimo za neke druge prilike", rekao je, između ostalog, Čović za RTV HB.

Podsjetimo, čelnik SDA nedavno je za televiziju N1 rekao kako je ''naorao'' jer ga je ''naljutio što nije dozvolio da se približe odnosi Hrvata i Bošnjaka'', ali i da je krivac ''za cijelu ovu stvar'' misleći pri tome na propast prve tranše iz Plana rasta od 70 milijuna eura.

Transfer je propao jer su četiri županije, kojima je na čelu SDA, odbile dati suglasnost na reformski paket koji je trebao biti poslan u Bruxelles.

 

Kopirati
Drag cursor here to close