Sastanak

Čović s Troccazom o europskom putu Bosne i Hercegovine

Čović je, govoreći o aktualnoj političkoj situaciji, naznačio važnost stabilnog unutarnjeg dijaloga političkih aktera, te za BiH i njezin europski put istaknuo važnim donošenje Proračuna.
Vijesti / Politika | 24. 07. 2024. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragana Čovića i izaslanstva HDZ-a BiH s posebnim izaslanikom Republike Francuske za zapadni Balkan Reneom Troccazom održan je u srijedu u Mostaru, a razgovaralo se o europskom putu BiH, aktualnoj političkoj situaciji i bilateralnim odnosima.

Čović je, govoreći o aktualnoj političkoj situaciji, naznačio važnost stabilnog unutarnjeg dijaloga političkih aktera, te za BiH i njezin europski put istaknuo važnim donošenje Proračuna koji je usvojen na posljednjoj sjednici Doma naroda PS BiH 19. srpnja.

Također, naglasio je važnost ostvarivanja novih iskoraka u procesu integracija koji su važni i za opći rast i razvoj prilika u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Osobito je naglasio potrebu zaštite prava hrvatskog kao konstitutivnog naroda, govoreći i o nužnim izmjenama Izbornog zakona BiH u predstojećem vremenu.

Posebni izaslanik za zapadni Balkan Rene Troccaz ovom prilikom izrazio je podršku Republike Francuske naporima vlasti u BiH koji se ulažu na europskom putu, te je naglasio važnost reformi i stabilnog političkog dijaloga kao nužnih pretpostavki za donošenje potrebnih iskoraka u budućnosti.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo današnjim sastankom, te iskazale podršku za nastavak zajedničkih aktivnosti u cilju jačanja odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Francuske, kao i ostvarenje iskoraka BiH na EU putu.

Kopirati
Drag cursor here to close