Istočno Sarajevo

Dodik o Schmidtu i samostalnosti, Mahmuljinu i Oriću…

Dodik je naveo da bi za Republiku Srpsku bilo pogubno kada bi eventualno priznala Schmidta.
Vijesti / Politika | 25. 09. 2024. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Christian Schmidt nema nikakav legitimitet i istakao da će Srpska nastaviti s politikom koju vodi jer je svjesna da nema gore stvari nego strancu koji nema legitimitet priznati moć.

Dodik je rekao da Schmidt nema nikakve legitimne predznake niti ima osnova da nešto nameće.

"Pa evo, sva ta besmisao se pokazuje u činjenici da on nešto ide na Europski sud, a da neće da dođe ovdje na Sud BiH. On je potpuno lažan tip koji nema nikakve ingerencije. I mi vjerujemo da će to jednog dana doći na svoje i zato se i bavimo na ovaj način politikom", izjavio je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naveo da bi za Republiku Srpsku bilo pogubno kada bi eventualno priznala Schmidta.

"Ako Republika Srpska prizna da je on legitiman - mi smo završili našu misiju. Ovo bi se integriralo sa Sarajevom zapadnim za, prema mom mišljenju, sedam-osam godina. I neće nitko ni pitati ove ljudi", rekao je.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska stvorena da bi pružila sigurnost i da bi bila samostalna.

"A zašto mislite da mi želimo da se integriramo? Ne. Ovdje su ljudi to i pravili da bili posebni. I ja kad to govorim, onda kažu Dodik vodi k separaciji", istakao je Dodik.

Dodik je komentirao i ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića i rekao kako ''mimo bilo kakvog dogovora na nivou BiH nastupa u UN i iznosi laži''.

"To nisu stavovi BiH, on se lažno predstavlja", rekao je Dodik.

''Da je Srbin sada ministar vanjskih poslova i da onako samovoljno nastupa u UN'', kaže Dodik, ''ne bi se ni vratio u Sarajevo, već bi bila podignuta optužnica''.

Naveo je i primjere Sakiba Mahmuljina, koji je nestao nakon presude za ratne zločine, te Ramiza Durakovića, protiv koga Sud BiH vodi proces 20 godina i čeka da umre, kao što je to bio slučaj i sa Alijom Izetbegovićem.

"Vjerojatno kada oboli Naser Orić i kada ne bude više smisla da mu se sudi, onda će nešto pokrenuti protiv njega", naveo je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close