Najave

Dodiku još jedna medalja i još jedan sastanak s Putinom

Dodik je spomenut kao jedan od stranih dužnosnika s kojim će razgovarati ruski predsjednik.
Vijesti / Politika | 05. 06. 2024. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Još jedan kontakt koji je postao tradicionalan: predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik'', najavio je Yuri Ušakov, pomoćnik ruskog predsjednika, podsjetivši da je posljednji susret lidera Rusije i Republike Srpske održan u Kazanju u veljači.

U najavi aktivnosti Vladimira Putina na marginama foruma u St. Petersburgu, Dodik je spomenut kao jedan od stranih dužnosnika s kojim će razgovarati ruski predsjednik.

Prema riječima pomoćnika Kremlja, lideri bi mogli razgovarati o ''aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, stanju na Balkanu u cjelini, različitim pitanjima bilateralnih odnosa''.

Kazao je kako će se dotaknuti i rezolucije opće skupštine Ujedinjenih naroda o genocidu u Srebrenici, dodao je Ushakov, prenijela je ruska agencija TASS.


Dodik je nakon glasanja na izborima u Srbiji proteklog vikenda najavio kako putuje u Rusiju na Sanktpeterburški ekonomski forum, gdje očekuje da će se susresti s predsjednikom Rusije.

Agencija Srna objavila je pak kako će Dodiku u Sankt Peterburgu biti uručena ''Medalja predsjedničke biblioteke Jeljcin iz ovog ruskog grada povodom obilježavanja 15 godina knjižnice i za uspješnu suradnju''.

U Rusiji danas počinje Sanktpeterburški međunarodni ekonomski forum (SPIEF) koji će trajati do 8. lipnja i održati se pod sloganom "Formiranje novih oblasti rasta kao kamen temeljac multipolarnog svijeta".

Kopirati
Drag cursor here to close