Kako će se kretati

Dodiku rekli da je RS privremena

Dodik je rekao kako su se neki ponovo okomili na rukovodstvo Republike Srpske, žele urušiti njegov autoritet i hoće da ga kažnjavaju…
Vijesti / Politika | 02. 08. 2024. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski narod i Srpska žele mir i poštovanje Daytonskog mirovnog sporazuma, ali da ne mogu biti u BiH u kojoj ih žele sotonizirati.

"Želimo poštovanje Daytona, a ne BiH kojom žele da nametnu unitarni koncept. Jedina garancija za slobodu i sjećanje na srpska stradanja može biti samo Republika Srpska i ništa manje što je napisano u Daytonu", poručio je Dodik u obraćanju na Šušnjaru, kod Sanskog Mosta, povodom 83 godine od ustaškog zločina nad, kako je navedeno, 5.500 Srba i 50 Židova.

Dodik je rekao kako su se neki ponovo okomili na rukovodstvo Republike Srpske, žele urušiti njegov autoritet i hoće da ga kažnjavaju zbog toga što kaže da Srpska želi da sama odlučuje o svojoj sudbini.

"U narednim mjesecima će biti poznato kako će se kretati BiH. Na desetinama mjesta sam čuo da je Republika Srpska bila privremena priča. Ako razgrade Srpsku, to će voditi k novom egzodusu, a mladih više biti neće. Srpska se mora braniti i biti objedinjena!", naglasio je Dodik.

Ponovio je, navodi Srna, da je ponosan Deklaraciju sa Svesrpskog sabora koja je usvojena u parlamentima Republike Srpske i Srbije, te istaknuo da ovaj dokument svjedoči o odgovornosti srpskih predstavnika i daje smjernice za očuvanje nacionalnog identiteta.

"Mi nismo bosanski Srbi, naša država je Republika Srpska! Želimo sve najbolje Srbiji i radujemo se njenom razvoju. Ne možemo biti u BiH u kojoj žele da nas sotoniziraju. Borit ćemo se da očuvamo daytonski status i nećemo pristati na priču kako je BiH zemlja za nas'', rekao je Dodik uz povike ''Neka živi srpski narod, neka živi Republika Srpska i neka živi Srbija!''.


Kopirati
Drag cursor here to close