Sarajevo

Formiran poseban tim županijskih komunalnih inspektora za vrijeme predizborne kampanje

U Županijskoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo je formiran poseban tim županijskih komunalnih inspektora za vrijeme predizborne kampanje.
Vijesti / Politika | 06. 09. 2024. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom službenog početka predizborne kampanje za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini koji će biti održavani 6. listopada ove godine, Županijska uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo upozorila je sve političke stranke, koalicije i nezavisne kandidate na obavezu poštivanja propisa kojima je određen postupak i način postavljanja plakata.

Poseban tim 

Zbog navedenog u Županijskoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo je formiran poseban tim županijskih komunalnih inspektora za vrijeme predizborne kampanje koji će svoje svakodnevno djelovanje usmjeriti na području svih devet općina Kantona Sarajevo uz predviđene oštre sankcije za prekršitelje.

Uzevši u obzir dosadašnju praksu, tijekom razdoblja predizborne kampanje očekuje se nepropisno postavljanje plakata, banera, slobodnostojećih konstrukcija i panoa sa predizbornim porukama stranaka i kandidata, što će uzrokovati dodatno masovno onečišćenje prostora i narušiti urbani izgled grada.

Službe komunalnih redara KJKP "Rad" i KJKP "Park" će vršiti neposrednu kontrolu komunalne čistoće na terenu, tijekom predizborne kampanje i do okončanja izbornog procesa uz pojačanu kontrolu, te će sve uočene nepravilnosti biti sankcionirane od strane županijske komunalne inspekcije, koja će utvrđene nepravilnosti sankcionirati u skladu sa Zakonom o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo izdavanjem prekršajnih naloga.

Novčane kazne

Predviđene novčane kazne za pravne subjekte iznose od 1.000 do 6.000 KM, a za odgovornu osobu u pravnom subjektu od 500 do 2.000 KM.

U priopćenju je naglašeno da je postavljanje plakata zabranjeno izvan mjesta određenog za tu svrhu, a zabrana se odnosi na stubove javne rasvjete, kontaktne mreže trolejbusa i tramvaja, stabla, trafo-stanice, nadvožnjake, podvožnjake, pasaže, fasade zgrada.

Pozivaju sve sudionike predstojeće predizborne kampanje da se suzdrže od nezakonitih radnji uz opasku da se poštivanjem propisa na najbolji način pokazuje ozbiljnost namjera, društveno-politička osviještenost, briga za zajednicu i dobrobit svih stanovnika Kantona Sarajevo.

Također pozivaju sve druge nadležne organe i općinske inspekcijske službe da poduzmu dodatne mjere iz svoje nadležnosti na sprečavanju postavljanja, odnosno sankcioniranje i pravovremeno uklanjanje nepropisno postavljenih promotivnih sadržaja.

Kopirati
Drag cursor here to close