Čestitka

Izetbegović: BiH trebaju pametniji političari, a tuđe sunce ne grije

Naglasio je kako je na svima u BiH da unaprjeđuju svoju zemlju te da predstoje pozitivni izazovi koji će se na dnevnoj bazi prepravljati.
Vijesti / Politika | 01. 03. 2018. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jučer (srijeda, op.ur.) smo mi imali veliki dan koji će nas uvesti u jednu vrstu stabilizacije i napretka BiH. Predali smo Upitnik Europskoj komisiji i on nas obvezuje da radimo na napretku zemlje u svakom mogućem smislu, od ekonomije, socijalne pravde, pa dalje. Sve su to obveze koje i dalje stoje pred svima u BiH'', rekao je predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH, koji je na groblju Kovači položio cvijeće za poginule borce i na grobu prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je poručio kako treba učiti mlade da vole BiH, te je konstatirao da BiH ima dobre ljude, ali da joj trebaju "pametniji političari".

Naglasio je kako je na svima u BiH da unaprjeđuju svoju zemlju te da predstoje pozitivni izazovi koji će se na dnevnoj bazi prepravljati.

''To nas obvezuje na prestanak zapaljive retorike, naročito pred izbore. Odnosi sa susjedima nakon 22 godine moraju biti riješeni, to je jedan od uzusa iz nove strategije jer ovako ni jedna zemlja Balkana neće moći ući u Europsku uniju'', rekao je te pozvao mlade ljude da ostanu u BiH.

Video: Izetbegović i Zvizdić: Jučer smo imali

''Poruka je da ostanu u ovoj našoj lijepoj zemlji, jer kako reče pjesnik, sunce tuđeg neba ih sigurno neće grijati kao ovo naše'', kazao je Izetbegović.

Govoreći o prosvjedima razvojačenih branitelja, Izetbegović je kazao kako je riječ o ljudima koji su obranili našu zemlju i neće se dogoditi da itko od njih bude bez zdravstvenog osiguranja ili da uđe u godine kada ne može privređivati, a da ne bude zbrinut.

''Moramo naći načina da do zadnjega zbrinemo te ljude i mi ćemo to i uraditi, ma koliko to koštalo. Naravno, mogućnosti koje imamo nisu bezgranične. Ne smijemo opteretiti gospodarstvo više nego što može nositi, ne možemo ugroziti, recimo, mirovinski fond i ostale fondove, ali da se preko ovoga može još nešto dodatno uraditi, može sigurno i mi ćemo to uraditi'', poručio je Izetbegović.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je da je ovo jedan od najznačajnijih datuma u povijesti BiH, kada su građana umjesto hegemonističkih ideja, izabrali put nezavisnosti, suverenosti, cjelovitosti BiH kao države.

''Današnji dan se, nažalost ne obilježava na teritoriji cijele BiH i uvjeren sam da će doći generacije Bošnjaka, bosanskih Srba i Hrvata koji će slaviti 1. ožujka kao Dan neovisnosti'', izjavio je Zvizdić.

Federalni premijer Fadil Novalić u izjavi medijima poručio da je ovo vrlo važan dan za BiH.

''Neovisnost se održava, a ne samo zarađuje. Postali smo akteri svega onoga što donosi neovisnost, faktor smo na Balkanu i Europi'', rekao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close