''Političari ruskog režima''

Jandroković na summitu NATO-a: Govorit ću o proksi političarima u susjedstvu

Počinje summit NATO-a. Protuzračna obrana za Ukrajinu na vrhu agende
Vijesti / Politika | 09. 07. 2024. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Govorit ću o situaciji u susjedstvu. Jer tamo djeluju proksi političari, odnosno političari ruskog režima i mi ne možemo biti u potpunosti zadovoljni situacijom u susjedstvu. Nekada smo mislili da će sve zemlje slijediti hrvatski put, međutim sada se sve to mijenja'', rekao je predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, koji sudjeluje na parlamentarnom okupljanju NATO-a.

Inače, rat u Ukrajini među glavnim je temama sastanka NATO-a koji počinje sutra u Washingtonu. Razgovarat će se o dodatnoj pomoći za Ukrajinu i ograničavanju mogućnosti ruske vojske.

Bit će riječi i o ratu na Bliskom istoku. Hrvatsku će predstavljati predsjednik Zoran Milanović, ministar vanjskih poslova, Gordan Grlić Radman i ministar obrane, Ivan Anušić. U Washingtonu je i predsjednik Sabora RH Jandroković.

Na sastanku na vrhu NATO-a sudjeluje predsjednik Zoran Milanović, ministri obrane i vanjskih i europskih poslova, Ivan Anušić i Gordan Grlić Radman. Istodobno se u američkom Kongresu održava Parlamentarni summit NATO-a na kojem danas ispred Hrvatske govori predsjednik Sabora Gordan Jandroković. 

''Doći će velika većina predsjednika država članica NATO saveza. Namjera je i da parlamenti i predstavnici građana daju snažnu potporu svojim vladama i predsjednicima pri donošenju odluka koje su važne za budućnost Saveza. Glavne teme su Ukrajina i snaženje potpore, budućnost NATO-a s obzirom na izmijenjenu sigurnosnu situaciju u svijetu i zaštita slobode, mira, demokracije i vladavine prava'', izjavio je u Washingtonu predsjednik Sabora Gordan Jandroković, prenosi HRT.

Na skupu u Washingtonu dosadašnji glavni tajnik Jens Stoltenberg predat će tu dužnost bivšem nizozemskom premijeru Marku Rutteu. Norvežanin je najavio da će sastanak na vrhu imati tri glavne teme - jačanje obrane i otpornosti Saveza, podrška Ukrajini u obrani protiv ruske agresije te jačanje globalnog partnerstva NATO-a s državama Indopacifika.

Kopirati
Drag cursor here to close