Blokade

Još jedna krivična prijava protiv Dodika - Dom naroda blokiran

Špirić je podsjetio da je u ožujku prekinuta sjednica Doma naroda, jer se na njenom dnevnom redu našao Nacrt zakona o Ustavnom sudu BiH.
Vijesti / Politika | 17. 05. 2024. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra kako je krajnje neodgovorno što izaslanik ovog doma iz reda bošnjačkog naroda Dževad Smajić napušta sjednicu i skoro tri mjeseca blokira rad ovog tijela.

Špirić kaže kako Smajić potom ''svoj nerad i navodni patriotizam pravda podnošenjem krivične prijave protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika''.

"Očigledno je da Smajiću fali medijska pažnja u nedostatku sjednice Doma naroda koju su Bošnjaci još u ožujku napustili samo zato što im se ne sviđa dnevni red. Zato je odlučio da se promovira podnošenjem krivične prijave protiv predsjednika Dodika, umjesto da se pozabavi onim što bi mu trebao biti posao", izjavio je Špirić Srni.

Smajić je u četvrtak podnio Tužiteljstvu BiH krivičnu prijavu protiv Dodika i njegovih suradnika u kojoj se navodi da "postoje dokazi da je Dodik izvršio više krivičnih djela zbog kojih je Tužiteljstvo trebalo davno reagirati po službenoj dužnosti".

Špirić je izrazio očekivanje da će izaslanici iz Kluba Bošnjaka odgovornost pokazati vraćanjem u parlamentarne klupe, a ne ovim populističkim aktivnostima.

Ocijenio je da je nepotrebno ulaziti u suštinu i obrazloženje Smajićeve krivične prijave, te poručio da "predsjednik Dodik nije čovjek mržnje, ali mnogi koji ga napadaju upravo se hrane tom emocijom".

Špirić je podsjetio da je u ožujku prekinuta sjednica Doma naroda, jer se na njenom dnevnom redu našao Nacrt zakona o Ustavnom sudu BiH.

"Umjesto izjašnjavanja o ovom zakonu Bošnjaci su napustili sjednicu. Mnogo bi korisnije bilo da energiju troše na nastavak rada i razgovor unutar institucija nego što pažnju skreću na druge teme, jer ne žele preuzeti odgovornost za blokadu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH", zaključio je Špirić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close