Status

Kako Novalić fejzbuči iz zatvora?!

Bivši premijer Vlade FBiH Fadil Novalić obratio se javnosti sa svog Facebook profila s informacijom koja kaže da se umirovljenici opet stavljaju na marginu.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2024. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nema ni teoretske šanse da bilo koji zatvorenik ili pritvorenik može iz zatvora objavljivati nešto na svojim Facebook stranicama ili profilima ili ih uređivati. To odgovorno tvrdim i stojim iza toga", rekao je za Raport Siniša Perković, upravnik Državnog zatvora u Vojkovićima.

Raport navodi kako je javnost iznenadila objava Fadila Novalića, bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine i osuđenika pred Sudom BiH, na Facebooku, a u kojoj on kritizira aktualnu federalnu vladu.

''I dok su čak i neki mediji prenijeli objavu sa zvanične Facebook stranice osuđenika koji se nalazi na izdržavanju četverogodišnje kazne u Državnom zatvoru u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu, mnogi su ostali zapanjeni mogućnošću da je u zatvoru u Vojkovićima osuđenicima dozvoljen pristup internetu i društvenim mrežama. Osim toga, sudeći po reakcijama na ovu objavu i njeno prenošenje, mnogi su ostali zapanjeni zbog činjenice da se kao relevantna prenosi objava jednog osuđenika pred najvišim sudom u BiH, a koji izdržava kaznu zbog zloupotrebe položaja i ovlasti u jednoj instituciji čiji rad sada kritiriza'', piše novinarka Raporta Semira Degirmendžić.

Dodaje da, ukoliko zatvorenici uistinu nemaju pristup internetu i ne mogu se obraćati svojim pratiteljima na društvenim mrežama, jasno je da je u slučaju Novalićevog 'oglašavanja' riječ o svojevrsnoj manipulaciji javnošću, jer u objavi na njegovoj službenoj stranici nigdje nije naznačeno da sadržaj u njegovo ime objavljuje netko drugi''.

Na Novalićevu zatvorsku objavu reagiralo je i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Kopirati
Drag cursor here to close