Rusija o svom utjecaju

Kalabuhov: Samo razgovor 2 entiteta i 3 naroda

Govoreći o malignom ruskom utjcaju, Kalabuhov je podsjetio da je ''to stari narativ Zapada još od vremena Sovjetskog Saveza…''
Vijesti / Politika | 13. 05. 2024. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Rusije u Sarajevu Igor Kalabuhov izjavio je da zapadne sile imaju dvostruke aršine i da se svuda po svijetu miješaju u unutarnju politiku zemalja, što je vidljivo u Ukrajini, ali i na Balkanu.

Kalabuhov je to rekao na Međunarodno znanstvenom skupu na temu "Rusija, Ukrajina i balkanske paralele", održanom na Univerzitetu Istočno Sarajevo.

Kada je riječ o BiH, Kalabuhov je rekao kako je Rusija jamac Daytonskog mirovnog sporazuma i ukazao da službena Moskva polazi od toga da svi problemi moraju biti riješeni u dijalogu dva entiteta i tri konstitutivna naroda, te da samo oni mogu opredijeliti daljnji tijek povijesti BiH.

"Svi pokušaji da koriste ukrajinski nacionalizam, koji je dijelom prerastao i u neonacizam, usmjereni su protiv Rusije. Svi pokušaji, poput organizacije konferencija u Švicarskoj po formuli mira Zelenskog je samo još jedan pokušaj, kako oni kažu poraza Rusije, a to je nemoguće", naglasio je Kalabuhov i dodao da se svi pregovori mogu voditi samo sa Ruskom Federacijom, prenijela je Srna.

Govoreći o malignom ruskom utjcaju, Kalabuhov je podsjetio da je ''to stari narativ Zapada još od vremena Sovjetskog Saveza, kada su svi pokušaji destabilizacije svijeta, nametanja pravila, kršenja međunarodnog prava Zapada objašnjavani sovjetskom prijetnjom''.

''Sada to objašnjavaju `ruskim malignim utjecajem` i govore da ćemo nakon završetka specijalne vojne operacije gurnuti to na Baltik i Balkan. To je ludost i prikrivanje njihove neokolonijalne prakse, samo da ostvare ciljeve", rekao je Kalabuhov novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close