Tvrdi

Konaković - Blokiran najcrnji scenario, neću preći preko crvene linije

Konaković je komentirao najavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića da će sljedeći sastanak partnera s državne razinebiti održan u Mostaru te je kazao da će prisustvovati tom sastanku, ali da neće preći preko crvenu liniju.
Vijesti / Politika | 10. 06. 2024. u 18:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković tvrdi da je partnerstvo stranaka na državnoj razini usporilo s radom zbog političkih okolnosti u kojima se BiH nalazi i zbog neprincipijelnih uvjetovanja iz Republike Srpske.

''Proračun još nemamo. Uvjetovanje usvajanja proračuna s usvajanjem nekih drugih dokumenata potpuno je nelogično i neprincipijelno, jer nas to vodi ka komplikaciji oko Plana rasta i drugih procesa'' – kazao je Konaković novinarima nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

Ipak, kaže da je blokiran najcrnji scenario "jer nitko ne može zaustaviti život u institucijama BiH", ali da su aktivnosti znatno usporene.

Tvrdi da svaki dan iniciraju od ministra financija i trezora BiH Srđana Amidžića da predloži proračun, ali da on i stranka iz koje dolazi ima mogućnost usporavanja usvajanja tako važnog dokumenta.

Konaković je također komentirao najavu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragana Čovića da će sljedeći sastanak partnera s državne razinebiti održan u Mostaru te je kazao da će prisustvovati tom sastanku, ali da neće preći preko crvenih linija.

Bonus video

Video: Bljesak.info
Kopirati
Drag cursor here to close