www.mbhnz-ka.ba

Ministarstvo branitelja HNŽ-a dobilo internetsku stranicu

Vijesti / Politika | 23. 02. 2015. u 11:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo branitelja Hercegovačko-neretvanske županije dobilo je službenu internetsku stranicu na kojoj su objavljene sve važne informacije o radu tog ministarstva.

Kako je na predstavljanju web stranice kazao županijski ministar branitelja Oliver Soldo, pored informacija o radu Ministarstva, tekstova zakonskih rješenja koji se odnose na braniteljsku populaciju i javnih natječaja, na internetskoj adresi mbhnz-k.ba branitelji mogu pronaći tiskanice, odnosno aplikacije potrebne za ostvarivanje njihovih zakonskih prava.

"Ovom internetskom stranicom želimo dodatno otvoriti Ministarstvo prema građanima i našim korisnicima. Cilj nam je informirati javnost o svim segmentima našega rada, a podjednako tako, cilj nam je našim korisnicima omogućiti pristup za njih jako važnim informacijama iz vlastitog doma", istaknuo je ministar Soldo.

Jedan od važnijih segmenata internetske stranice Ministarstva branitelja HNŽ-a bit će registar korisnika prava iz Zakona o dopunskim pravima branitelja HNŽ-a koji će, kako je rekao ministar Soldo, biti otvoren za javnost kada se usvoji novi zakon, jer trenutačno ne postoji zakonska osnova za objavljivanje tih podataka.

"U njemu će biti prikazani podaci o novčanim iznosima i korisnicima koji su ostvarili određena prava iz Zakona o dopunskim pravima branitelja HNŽ-a, poput sredstva za stambeno zbrinjavanje, jednokratne novčane pomoći, pomoći pri liječenju i slično. Tako ćemo skinuti stigmu s braniteljske populacije da netko koristi neka prava deset puta, a netko nijednom", kazao je ministar branitelja HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close