Vijeće ministara BiH

Mitrović: Vidjeli smo tko blokira rad Vijeća ministara

''Bili smo očevici da blokiranje Vijeća ministara BiH dolazi od Ministarstva financija i trezora.''
Vijesti / Politika | 18. 03. 2022. u 18:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović je nakon sjednice Vijeća ministara BiH izjavio novinarima da su danas imali priliku vidjeti što se događa i kako Vijeće ministara funkcionira, "tko blokira rad Vijeća ministara".

''Bili smo očevici da blokiranje Vijeća ministara BiH dolazi od Ministarstva financija i trezora. Konkretno, Ministarstvo komunikacija i prometa danas je došlo u situaciju da su tri točke skinute sa dnevnog reda i sve tri točke su u principu sporazumi koji su, praktično, preduvjet za realizaciju određenih projekata'' – naveo je Mitrović.

Istaknuo je da svi ti projekti imaju obezbijeđena sredstva, te da se odnose direktno ili indirektno na sporazume između BiH i susjednih zemalja, a i direktno na Republiku Srpsku.

Dodao je da je u pitanju, prije svega, memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Republike Srbije o aerodromu Trebinje. Drugi je nacrt sporazuma o vođenju pregovora o rekonstrukciji mosta Novi Grad - Dvor.

''To je most između BiH, odnosno RS-a, i Hrvatske. Hrvatskoj u ovom slučaju nije interes da se ovaj most reskonstruira i to je način kako da se to opstruira'' – smatra Mitrović.

Video: Mitrović: Tri sporazuma za realizaciju određenih projekata skinuta sa dnevnog reda

Kaže da je treća točka koja je danas skinuta zbog toga što nisu imali mišljenje Ministarstva financija i trezora, nacrt za vođenje progovora o infrastrukturnim objektima između Crne Gore i BiH.

''Ministarstvo financija i trezora, pored ove tri točke, ima još tri ili četiri točke koje čekaju na mišljenje Ministarstva financija. Ove točke koje sam naveo upućene su prije tri, četiri i pet mjeseci. Prema Pravilniku o radu Vijeća ministara BiH, rok za odgovor na mišljenje je 10 dana'' – kazao je Mitrović.

Dodao je da je danas na sjednici Vijeća ministara BiH postavio pitanje ministru financija i trezora šta oni iz Ministarstva komunikacija i prometa treba da urade da bi to dobili, i "dobio je ćutanje".

Istaknuo je da će svi ovi sporazumi rezultirati određenim projektima, povezivanje BiH i susjednih država.

Kopirati
Drag cursor here to close