A gdje je Mostar?

Narod i Pravda Mostar - SIP da promijeni odluku, uvesti skenere u Mostaru

''Poražavajuće je da SIP preskače u ovome projektu Mostar a svi smo svjedoci jedne od najvećih krađa prethodnih lokalnih izbora u Mostaru a građani našeg grada i sada trpe posljedice'', priopćili su iz NIP-a Mostar.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2024. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narod i Pravda Mostar poziva SIP da promjeni svoju odluku i da u Mostaru uvede skenere i nove tehologije na pojedina biračka mjesta, u cilju transparentnosti izbornog procesa i sprječavanja izborne krađe.

SIP BiH usvojio je na jučerašnjoj sjednici odluku o primjeni pilot projekta za lokalne izbore u BiH, koji su zakazani za 6. listopad ove godine, a ona podrazumijeva uvođenje skenera i novih tehologija na pojedina biračka mjesta, u cilju transparentnosti izbornog procesa i sprječavanja izborne krađe.

Prema toj odluci, pilot projekt, provest će se na 165 biračkih mjesta u 10 osnovnih izbornih jedinica, a lokalne zajednice koje su izabrane za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu su: Stari Grad Sarajevo, Tešanj, Doboj, Bijeljina, Trebinje, Gradiška, Goražde, Ljubuški, Sanski Most i Zvornik.

''Prema ovoj odluci u Mostaru nije predviđeno primjenjivanje novih tehnologija na što želimo kao Gradska organizacija Naroda i Pravde reagirati. Poražavajuće je da SIP preskače u ovome projektu Mostar a svi smo svjedoci jedne od najvećih krađa prethodnih lokalnih izbora u Mostaru a građani našeg grada i sada trpe posljedice'', priopćili su iz NIP-a Mostar.

Iz ove stranke podsjećaju  javnost da su na prošlim lokalnim izborima u Mostaru na samo nekoliko
naknadno otvorenih kutija utvrdili razlike u par stotina glasova.

''Onda se trebamo zapitati da li se u Mostaru otvara prostor za nove izborne malverzacije svjesno ili nesvjesno?'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close