Neprimjerena proslava

Čapljinski HDZ BiH vatrometom proslavio pobjedu Ive Raguž

GO HDZ BiH vatrometom je objavio pobjedu svoje kandidatkinje na lokalnim izborima održanim ove nedjelje.
Vijesti / Politika | 06. 10. 2024. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Čapljina objavio je kako je njihova kandidatkinja Iva Raguž postala nova gradonačelnica.

GO HDZ BiH, kako piše Čapljinski portal, proslavio je pobjedu velikim vatrometom kod zgrade stranke u središtu grada. Ova stranka objavila je tako pobjedu svoje kandidatkinje na lokalnim izborima održanim ove nedjelje.

Naveli su kako je Iva Raguž osvojila nešto više od 4.300 glasova, dok je sljedeći kandidat na listi osvojio nešto više od 2.600 glasova.

Ako to potvrde službeni rezultati, Iva Raguž bit će prva žena na čelu Čapljine u povijesti ovoga grada.

Podsjetimo, radi se o neslužbenim rezultatima koje je nakon zatvaranja birališta obradio gradski odbor ove stranke, a rezultati će biti službeni tek kada to potvrdi Središnje izborno povjerenstvo.

U Čapljini, bez uračunavanja biračkog mjesta Grabovine, izlaznost je iznosila 41,5%, a u Neumu 49%. Rama je zabilježila izlaznost od 47%, dok je u Stocu izlaznost bila visoka, 65,98%.

Inače, na biračkom mjestu Grabovine u Čapljini došlo je do incidenta zbog nepravilnosti u radu biračkog odbora, što je privremeno zaustavilo glasanje. Zbog kašnjenja koje je trajalo dva i pol sata, biračko mjesto će biti otvoreno dva i pol sata duže. Umjesto do 19 sati, biralište će biti otvoreno do otprilike 21:30.

No ipak, vatromet u sjeni tragedije koja se dogodila u Jablanici nije primjeren potez.

Kopirati
Drag cursor here to close