Samo lagano

Parlamentarci sjedaju nakon odmora: Hitni zakoni o policiji i strategija koja kasni 3 godine

Razlog za donošenje izmjena Zakona o policijskim službenicama je u tome što nije usklađen s odredbama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.
Vijesti / Politika | 03. 09. 2024. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH bit će održana u srijedu kada bi po hitnom postupku trebali biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutarnjim poslovima.

O ova dva prijedloga zakona bi se u četvrtak, 5. rujna, trebali izjasniti izaslanici Doma naroda federalnog Parlamenta.

Razlog za donošenje izmjena Zakona o policijskim službenicama je u tome što nije usklađen s odredbama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

Kad je riječ o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o unutarnjih poslovima, trenutno je zbog specifičnosti unapređenja policijskih službenika došlo do situacije da nijedan službenik nema čin glavnog inspektora.

Zbog toga nema uvjete za prijavljivanje na natječaj za direktora i zamjenika direktora Federalne uprave policije, jer će u vrijeme trajanja mandata ispunjavati uvjete za ostvarivanje prava na mirovinu.

Na dnevnom redu izvanredne sjednice Zastupničkog doma su i Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja FBiH za razdoblje od 2021. do 2027. godine, te usuglašavanje Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Izaslanici Doma naroda u četvrtak će, između ostalog, razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na razini Federacije BiH, te Prijedlog zakona o zaštiti zraka.

Kopirati
Drag cursor here to close