Alipašinac

Položen kamen temeljac za novu 'američku rezidenciju' u Sarajevu

Vijesti / Politika | 05. 07. 2024. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije 30 godina, 4. srpnja 1994. godine, Sjedinjene Države su službeno otvorile svoje veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini, što je značajan korak Sjedinjenih Država u pružanju pomoći u stabilizaciji i obnovi Bosne i Hercegovine.

Ambasador Victor Jackovich, prvi američki veleposlanik u BiH, bio je ključan u olakšavanju uloge Amerike u mirovnim procesima tijekom kritičnog perioda tranzicije i sukoba na Balkanu.

Trenutni američki veleposlanik u BiH Michael Murphy položio je kamen temeljac za novu rezidenciju šefa misije SAD u BiH u samom centru grada, a na mjestu prvobitnog veleposlanstva u Alipašinoj ulici u Sarajevu.

Murphy je tom prilikom izjavio da Veleposlanstvo SAD ostaje nepokolebljivo u svojoj posvećenosti Bosni i Hercegovini, prenosi Raport.ba.

"Mada ja neću imati priliku stanovat ovdje, imat će je veleposlanici koji dođu poslije mene. I oni će biti fokusirano na ono na što sam ja bio fokusiran, kao i moji prethodnici u posljednjih 30 godina - podrška suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH", rekao je, između ostalog, Murphy.

Kopirati
Drag cursor here to close