Izvanredne telefonske sjednice

Predsjedništvo BiH promijenilo Poslovnik o radu

U Službenom listu BiH objavljene su Izmjene i dopune Poslovnika o radu Predsjedništva BiH koje podrazumijevaju izmjenu člana koji se odnosi na sazivanje izvanrednih sjednica.
Vijesti / Politika | 12. 08. 2024. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH napravilo je izmjene Poslovnika o radu i praktički omogućilo izvanredne telefonske sjednice.

Naime, u Službenom listu BiH objavljene su Izmjene i dopune Poslovnika o radu Predsjedništva BiH koje podrazumijevaju izmjenu člana koji se odnosi na sazivanje izvanrednih sjednica.

  • Izuzetno, Predsjedništvo može održati izvanrednu sjednicu i putem telekomunikacijskih sredstava, uslijed izvanrednih okolnosti: više sile, odnosno događaja koji se nisu mogli predvidjeti; prirodne nepogode (zemljotresi, požari i poplave velikih razmjera, suše, obilne padavine, vjetrovi sa štetama velikih razmjera); druge katastrofe (u rudniku, na hidrološkom objektu, u zračnom prometu, kopnenom i vodenom prostoru); krize u oblasti javnog zdravstva, kao što su pandemije; posebne okolnosti i opasnosti po sigurnost građana i sigurnost države.
  • Predsjedavajući Predsjedništva saziva izvanrednu sjednicu putem telekomunikacijskih sredstava odmah po ukazanoj potrebi, dostavljajući odgovarajuću obavijest po generalnom tajniku uredima članova Predsjedništva. Sjednica se na ovaj način može održati ako su s tim suglasni svi članovi Predsjedništva.
  • Poziv i materijali za sjednicu se dostavljaju po generalnom tajniku, telekomunikacijskim sredstvima, uredima članova Predsjedništva.
  • Članovi Predsjedništva svoje izjašnjenje dostavljaju uredu predsjedavajućeg i generalnom tajniku putem telekomunikacijskih sredstava.
  • Poziv za sjednicu, materijali, suglasnost za održavanje i izjašnjenja članova Predsjedništva sa sjednice održane putem telekomunikacijskih sredstava tiskaju se i čuvaju u arhivu Predsjedništva.

Poslovnik do sada nije predviđao mogućnost zasjedanja putem telekomunikacijskih sredstava već je po članom 23 opisano kako se sazivaju izvanredne sjednice, piše Raport.

Kopirati
Drag cursor here to close