Ne(legitimnost) i medijske funkcije

Predstavljanje rezultata istraživanja zastupljenosti temeljnih ustavnih načela u medijskom prostoru BiH

Ova studija pruža dubinski uvid u odnos sastavnica javnog RTV sustava u Bosni i Hercegovini (BHRT, FTV i RTRS) prema konceptu konstitutivnosti i ulozi hrvatskih političkih predstavnika
Vijesti / Politika | 10. 06. 2024. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) organizira javno predstavljanje rezultata istraživanja "(ne)legitzimnost i medijske funkcije – Analiza zastupljenosti temeljnih ustavnih načela u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine"

Događaj će se održati u utorak, 11. lipnja 2024. u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru s početkom u 11 sati.

Ova studija pruža dubinski uvid u odnos sastavnica javnog RTV sustava u Bosni i Hercegovini (BHRT, FTV i RTRS) prema konceptu konstitutivnosti i ulozi hrvatskih političkih predstavnika u pregovorima oko izmjena izbornog zakona, koji mogu presudno utjecati na političku poziciju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Analizom medijskog sadržaja, studija istražuje koliko su navedeni mediji uspjeli predstaviti i interpretirati temeljna ustavna načela te kako se kroz medijski diskurs oblikuje javno mnijenje o ovim ključnim pitanjima.

Na samom predstavljanju bit će riječi o metodologiji rada, ključnim nalazima i zaključcima istraživanja koje otkriva kako se često događa da javni RTV servis postaje sredstvo političke manipulacije bez dubinskog uvida u posljedice koje takav način izvještavanja može generirati.

Rezultate predstavljaju Domagoj Galić, Ivan Kraljević, Martin Mikulić i Branimir Galić.

Kopirati
Drag cursor here to close