Vodosnabdijevanje

Rahimić: Vodovod Kosor je kapitalni projekt za područje Blagaja

Vijesti / Politika | 17. 09. 2024. u 14:30 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodovod Kosor se nadovezuje na pumpnu stanicu u Dračevicama, odnosno u naselju Križ.

"Osnovna stvar za život je voda i projekti vodosnabdijevanja su najveći prioritet lokalne zajednice. Zato sam posjetio lokalitet rezervoara koji ima za cilj da stabilizira vodosnabdijevanje na području Blagaja i stanovnicima naselja Kosor osigura pitku vodu.

Grad Mostar je u proteklom periodu osigurao dio sredstava za realizaciju ovog projekta, a u narednom periodu počinje realizacija ove investicije od 3 milijuna KM - do potpunog završetak svih radova, što će sigurno poboljšati život ljudi na ovom području", poručio je dr. Rahimić.

Za vodovod Kosor završena je kompletna procedura za implementaciju radova, a osigurano je više od 70% potrebnih sredstava od strane Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U prethodnim fazama uloženo je oko 900.000 KM za izradu projektne dokumentacije, izvođenje radova i nadzor prve faze, koja je obuhvatila izgradnju rezervoara i dva cjevovoda od rezervoara do pumpne stanice.

U narednom periodu predviđeni su radovi na izgradnji distributivne i priključne mreže, čija je vrijednost procijenjena na oko 2.000.000 KM, od čega je većina sredstava već osigurana.

Foto:PR / Vodovod Kosor
Kopirati
Drag cursor here to close