Spin

Mostarski SDP: Nismo pregovarali s SDA

Iako su iz SDP-a potvrdili da je njihov pregovarački tim održao sastanak s izaslanstvom SDA, negirali su da je riječ o pregovorima. Kazali su kako je to spin te naveli da je sastanak realiziran isključivo na zahtjev novoizabranog rukovodstva SDA.
Vijesti / Politika | 19. 05. 2024. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je do lokalnih izbora u BiH preostalo još pet mjeseci, ipak, među političkim strankama u Mostaru se zahuktavaju predizborne pripreme.

Tako se uveliko analiziraju prednosti i nedostaci mogućih koalicija, a dok jedni kalkuliraju i drže odškrinuta vrata svojim potencijalnim partnerima, drugi zauzimaju stajališta o tome s kim predizbornu suradnju ne mogu zamisliti, poput mostarskog SDP-a.

''Javnost je već ranije potpuno transparentno upoznata kako je Gradski odbor SDP BiH Mostar usvojio odluku da iz dobro poznatih iskustava prethodnih lokalnih izbora, SDP ne želi ulaziti u nikakve predizborne koalicije sa NES i SDA.

U tom kontekstu smatramo da svi razgovori i javne špekulacije o toj temi odmah mogu prestati'' - obznanili su iz SDP-a, nakon što je plasirana informacija o tome da je sinoć održan sastanak predstavnika njihove i gradske organizacije SDA, piše Avaz.

Iako su iz SDP-a potvrdili da je njihov pregovarački tim održao sastanak s izaslanstvom SDA, negirali su da je riječ o pregovorima. Štoviše, kazali su kako je to spin te naveli da je sastanak realiziran isključivo na zahtjev novoizabranog rukovodstva mostarske SDA.

''SDP Mostar smatra da komunikacijska kultura dijaloga i međusobno uvažavanje mora postati standard političkih odnosa, jer samo tako možemo ojačati demokraciju u našem gradu i zajednički ponuditi građanima vrijednosti lokalne politike kakvu zaslužuju'' - naveli su iz mostarskog SDP-a.

Također, kazali su da su uputili poziv rukovodstvu SDA da zajednički rade na sprječavanju izbornih manipulacija i krađa, kako bi građani Mostara konačno imali priliku sudjelovati na poštenim izborima.

O mogućoj predizbornoj koaliciji SDP-a i SDA u Mostaru se već neko vrijeme govori u kuloarima, ali isto tako i o koaliranju SDP-a, NiP-a i Naše stranke. Međutim, veliko je pitanje hoće li stranke trojke uspjeti formalizirati svoj predizborni savez. Naime, odranije je poznato da su iz NiP-a debelo zamjerili SDP-u nakon što su pristali koalirati sa SDA i HDZ-om u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

O mogućem velikom savezu probosanskih i probošnjačkih stranaka za sada se šuti.

Kopirati
Drag cursor here to close