Vučević

Srbija o BiH: Samo Dayton

Vučević je rekao da Srbija "apsolutno priznaje" Bosnu i Hercegovinu u skladu s Daytonskim sporazumom…
Vijesti / Politika | 29. 09. 2024. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da Srbija priznaje Bosnu i Hercegovinu u skladu s Daytonskim sporazumom i da s Hrvatskom želi bolje odnose dok s ostalim zemljama u okruženju Srbija nema otvorena pitanja.    

Vučević je rekao da Srbija "apsolutno priznaje" Bosnu i Hercegovinu u skladu s Daytonskim sporazumom i da nema "nikakav problem sa teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine", prenosi Tanjug.

"Samo kažemo, kao potpisnik Daytonskog sporazuma, da sve promjene, izmjene, drugačije uređenje Bosne i Hercegovine mora da se formulira i da se definiraju kroz suglasje dva konstitutivna entiteta i tri konstitutivna naroda. Nametanje bilo čega je kršenje Daytonskog sporazuma, koji je doveo do mira u Bosni i Hercegovini", rekao je Vučević.

Rekao je kako Srbija s Crnom Gorom nema nikakva otvorena pitanja, kao i sa Sjevernom Makedonijom, dok s Hrvatskom želi bolje odnose.

"Želimo bolje odnose s Hrvatskom, bez obzira što se nikada nećemo složiti oko mnogih povijesnih okolnosti, ali ja bih rekao u interesu i Srbije i Hrvatske da imamo mnogo bolje odnose", naveo je Vučević.

Dodao je da je kroz povijest Srbija bila i bez države, pod okupacijom, bez prava da govori svojim jezikom i da ima svoju veru, ali da se narod sačuvao.

"A bio je period kad smo čekali 500 godina, pa smo dočekali. Treba da budemo malo strpljivi, smireni, staloženi, da radimo na sebi, da surađujemo sa svima, da čuvamo mir, jer Srbija u miru pobjeđuje", rekao je Vučević.

Kopirati
Drag cursor here to close