Lokalni izbori

Sva biračka mjesta sa skenerima u Mostaru poslala rezultate SIP-u

Sva biračka mjesta sa skenerima u Mostaru, njih 9, je uspješno završilo proceduru i poslalo rezultate u Središnjem izbornom povjerenstvu u Sarajevu.
Vijesti / Politika | 06. 10. 2024. u 19:50 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sva biračka mjesta sa skenerima u Mostaru, njih 9, su uspješno završila proceduru i poslali rezultate u Središnjem izbornom povjerenstvu u Sarajevu, potvrdio je za Bljesak.info glavni operater za elektroničko glasanje Igor Primorac.

Inače, biračka mjesta za glasanje na lokalnim izborima širom zemlje su zatvorena u 19 sati. Građani su imali priliku glasati jutros od 7 sati, a detaljnije informacije o rezultatima očekuju se tijekom noći.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je najavilo da će u 21 sat održati konferenciju za medije gdje će se znati više informacija o izlaznosti.

Kako neslužbeno doznajemo u Mostaru je do 15 sati 29.75 % birača ili 29588 glasača, dok je 2020. glasalo bilo 40,32 % ili 38692 birača.

Izbori se nisu održali u pet poplavom pogođenih općina - Jablanica, Konjic, Kreševo i Kiseljak i Fojnica.

U tim općinama, kako su najavili iz SIP-a, odluka o održavanju izbora će se donijeti nakon što se za to steknu uvjeti, odnosno za najmanje sedam, a najviše 30 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close