O, vi razmaženi!

Upalite svjetlo i pojedite nešto: Tko ratuje protiv ministrice, ratuje protiv BiH

Turković, koja se našla na udaru javnosti jer je izjavila kako građani koji imaju svjetlo i koji su nešto pojeli ne smiju biti umorni, reagirala je nakon što je pozvana da podnese ostavku.
Vijesti / Politika | 26. 01. 2022. u 07:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

''Nevjerojatna je količina laži, uvreda i jezika mržnje iznesena posljednjih dana protiv mene. Prešutjela sam, jer je posve jasno da je u pitanju hibridni rat koji se vodi protiv svih onih koji se bore za Bosnu i Hercegovinu'', objavila je na Facebooku ministrica vanjskih poslova BiH Bisera turković koju ovih dana prozivaju da je izgubila dodire sa stvarnošću nakon što je izjavila da su građani BiH razmaženi.

Turković, koja se našla na udaru javnosti jer je izjavila kako građani koji imaju svjetlo i koji su nešto pojeli ne smiju biti umorni, reagirala je nakon što ju je Zlatko Miletić, izaslanik DF-a u Domu naroda BiH, pozvao da podnese ostavku.

''Gospodine Miletiću, za vašu informaciju, ja sam se 1992. godine uoči početka agresije, sa troje djece, iz ugodnosti Australije gdje sam bila uspješan pravnik-kriminalista, sa sigurnošću koju mi je davala porodica majke Katarine Kraus koja je živjela u Australiji od šezdesetih godina, dobrovoljno vratila u BiH i Sarajevo, stavila se na raspolaganje državi i narodu u gradu pod opsadom. Radila sam poslove od kojih su mnogi muškarci koji danas iznose laži i objede bježali i skrivali se. Na to sam ponosna. O tome se ne zna mnogo, jer se nikada time nisam hvalila, niti u prsa busala. Smatrala sam to svojom dužnošću'', objavila je ministrica koju su mediji uhvatili u bajramskom šopingu sa službenim automobilom kako joj pomažu djelatnici ureda.

Kaže kako je ''informacije o svojoj imovini prilikom stupanja na dužnost obznanila u cijelosti''.

''Nisu to jedine laži koje su o meni iznesene, lagalo se o mojim primanjima, mojoj obitelji, nehumano vrijeđalo kao osobu, pa i ženu i sve je sakriveno iza plašta kritike zbog manjeg djela intervjua koji glasni kritičari u cijelosti nisu ni pogledali. Sigurna sam da Vi gospodine Miletiću dobro razumijete elemente specijalnog rata koji se vodi protiv naše države koja 'da bi se lakše dezintegrirala mora da bude disfunkcionalna, a  narod nezadovoljan kako ne bi vidio svrhu dalje borbe za BiH'. Nije, gospodine Miletiću, razlog napada nešto što sam rekla, a što svako dobronamjeran može potpuno jasno razumjeti, već zato što sam i danas na istoj liniji na kojoj sam bila i ‘92'', napisala je ministrica.

Podsjećamo, Turković je u jednom televizijskom intervjuu rekla kako građani nemaju pravo biti umorni od života u BiH i da su razmaženi.

''Situacija svakim danom postaje sve bolja, znate. Ništa se ne dobiva bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, znate, evropske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno historijskih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili pošteđeni i imali nekakav idiličan život. Treba da se dokažemo, da se izborimo. Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svjetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi'', rekla je ministrica.

"Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko Parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima... Mi imamo teških slučajeva, ne treba zatvarati oči, ali veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Kvalitet socijalnog života je na visokom nivou u Bosni i Hercegovini", kazala je, između ostalog, Bisera Turković.

Oglasila se nakon kritika rekavši kako su njezine izjave ''apsolutno jasne i govore o tome da se konstantno ističe sve negativno o BiH, često bez argumenata i unatoč ekonomskim pokazateljima''.

''Takva kampanja protiv BiH samo podstiče iseljavanje mladih ljudi, proizvodi beznadežnost i ima za cilj oslabiti ljude koji se bore za ovu zemlju'', opravdala je svoje bisere ministrica Turković.

Kopirati
Drag cursor here to close