Obračun u hotelu

Tučnjava zbog kantonalne vlasti?!

Odgovarajući na pitanje šta bi mogao biti motiv sukoba Ružnić je istaknuo da je "Bajramović i ranije javno prijetio batinama zbog gubitka vlasti u USK".
Vijesti / Politika | 14. 03. 2023. u 14:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naroda i prave Unsko-sanskog kantona (USK) Halil Bajramović jutros se fizički sukobio sa savjetnikom premijera USK Sulejmanom Samardžićem, koji je član NES-a, objavio je sarajevski Klix.

Premijer USK Mustafa Ružnić izjavio je da on bio u prizemlju hotela Holiday dok se sukob odvijao. Prema njegovim riječima, Bajramović je sreo Samardžića u hotelu ispred lifta, prilikom čega ga je navodno udario tri puta.

''Bila je zvanična prijava. Policija je bila na licu mjesta. Desilo se sve oko 9 sati i 30 minuta. Bio sam u hotelu Holiday i čekao sam Sulejmana Samardžića da krenemo prema Krajini. Bajramović je došao pred lift. Bajramović je nasrnuo na Samardžića i tri puta ga udario. To potvrđuje i videosnimak koji smo gledali zajedno sa policijom'', kazao je Ružnić za portal Raport.

No, Bajramović je rekao kako nije bilo fizičkog obračuna.

''To su dezinformacije. Prepirka je bila, ali ništa strašno. Ništa to toliko alarmantno bilo, sve je preneseno kako ne treba. Na mene je uvijek neki politički udar. Žurio sam odmah na Komisiju za boračka pitanje. Policija je došla i uzela izjavu. Mustafa Ružnić je mene uvrijedio pred policijom. Rekao mi je da sam lažov. Policajac je to čuo. Provociraju me da bi dobili neku moju reakciju. Nisu je dobili. Lažu da sam ga udario. Postoji sve i može se sve utvrditi. Bili su ljudi na recepciji. Mogu potvrditi. Ne znam hoću li pokretati tužbu, ipak su to moji Krajišnici. Ukoliko oni pokrenu i ja ću'', kazao je Bajramović Raportu.

MUP KS je potvrdio da je policija zaprimila dojavu jutros u 9.30 sati, prema kojoj je jednu mušku osobu napala druga muška osoba, njemu poznata.

Odgovarajući na pitanje šta bi mogao biti motiv sukoba Ružnić je istaknuo da je "Bajramović i ranije javno prijetio batinama zbog gubitka vlasti u USK".

Inače, Bajramović je prošle godine osuđivan zbog obmane pri davanju kredita, a prema prvostupanjskoj presudi je dobio tri godine zatvora.

Podsjećamo, Stranka za BiH (SBiH) i Narodni europski savez (NES) odlučile su koalirati sa SDA ali i Demokratskom frontom (DF) Željka Komšića u Unsko-sanskoj županiji gdje će formirati novu vladu.

Taj je dogovor postignut u ponedjeljak upravo pod Komšićevim pokroviteljstvom i iznenadio je ostale stranke "osmorke" koje su zajedno s HDZ BiH ranije dogovorile uspostavu nove vladajuće većine u Federaciji BiH.

Njegova stranka zajedno s Narodom i pravdom (NiP) te s Našom strankom (NS) čini okosnicu bošnjačko-građanskog bloka koji je trebao izbaciti SDA iz vlasti na svim razinama.

SBiH i NES još su ranije odustali od sudjelovanja u vlasti na razini države s obrazloženjem kako su nezadovoljni odnosima s HDZ-om ali i Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika no najavili su kako će ipak ostati u koaliciji koja bi trebala dobiti novu vladu Federacije. Sada je i to dovedeno u pitanje jer bez NES-a i SBiH nema potrebne većine u entitetskom parlamentu potrebne za izglasavaje potpore novoj vladi.

Kopirati
Drag cursor here to close