Radno

U Mostaru sastanak stranaka koalicije na državnoj razini, očekuje se dogovor oko proračuna

Čović je ranije izjavio da na sastanku očekuje postizanje dogovora oko ključnih pitanja. Očekuje se i dogovor oko proračuna.
Vijesti / Politika | 01. 07. 2024. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas će se u Domu HDZ-a BiH s početkom u 14 sati održati sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na razini Bosne i Hercegovine.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, predsjednik Naše stranke Edin Forto i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić dolaze u Mostar na poziv lidera HDZ-a Dragana Čovića. Čović je ranije izjavio da na sastanku očekuje postizanje dogovora oko ključnih pitanja. Očekuje se i dogovor oko proračuna.

''Razgovarat ćemo prije svega o koaliciji i partnerstvu koje imamo, da vidimo gdje se danas nalazimo godinu i po nakon uspostavljanja partnerstva, koja su nam iskušenja, šta možemo zajedno dalje uraditi'', rekao je jučer lider HDZ-a, i dodao:

''Vjerujem da ćemo imati neke točke precizno definirane, kao što je proračun za ovu godinu, ali u osnovi je zajednička suradnja, da vidimo šta smo unaprijedili u toj suradnji, a šta smo izgubili u ovih godinu i po dana''.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije da će se bošnjačkim političarima na sastanku u Mostaru pokušati objasniti da napadi na jedne i dodvoravanje drugima neće ništa donijeti, osim poniženja i da se u Europu ne može tako što instrumentalizirate pravosuđe, kršite Ustav, zakone, propise.

"Dvadeset godina pokušavam da im objasnim, pokušat ću i na sastanku u Mostaru. Čuda se događaju, ponegdje, ali BiH je zemlja bez logike, kako to tačno kaže Ivo Andrić", napisao je Dodik na "X-u".

Kopirati
Drag cursor here to close