Reagiranje

Granična policija: Vojska Srbije najavila je posjetu BiH

Za sada nema reagiranja iz Ministarstva vanjskih poslova, a član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, rekao je kako ''Vojska Srbije nema dozvolu Predsjedništva…''
Vijesti / Politika | 08. 07. 2024. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Republike Srbije verbalnom je notom, 5. srpnja 2024. godine, obavijestilo Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da će izaslanstva Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, studenti i kadeti Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda posjetiti BiH, potvrdili su iz Granične policije BiH  povodom dolaska kadeta i starješina Vojne akademije u Beogradu, njihovog prisustva obilježavanju godišnjice u Bratuncu i sudjelovanja u defileu u Prijedoru.

''Ministarstvo vanjskih poslova BiH je najavilo dolazak i, o navedenom, obavijestilo sve nadležne i relevantne institucije, između ostalog i Graničnu policiju BiH", navode iz Granične policije BiH.

I iz Veleposlanstva Srbije rečeno je kako je dolazak kadeta  bio najavljen.

Za sada nema reagiranja iz Ministarstva vanjskih poslova, a član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, rekao je kako ''Vojska Srbije nema dozvolu Predsjedništva naše zemlje da boravi na teritoriju BiH''.

Reagiralo je Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa navodeći ''da je slanje vojnih jedinica, u bilo kojoj formaciji, iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu ciljano, pred 11. srpnja brutalnost i napad na suverenitet Bosne i Hercegovine te na dostojanstvo žrtava''.

''Nakon sramnog i paničnog nastupa pred usvajanje Rezolucije, nakon neuspjelih pokušaja obaranja Rezolucije, Srbija nastavlja sve brutalnije napade na Bosnu i Hercegovinu. Slanje vojnih jedinica (u bilo kojoj formaciji), ciljano, pred 11. srpnja je takva brutalnost i napad na suverenitet Bosne i Hercegovine, napad na dostojanstvo žrtava, ponižavanje i vrijeđanje, da se pitamo do kada'', priopćeno je iz udruženja.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close