Znat će se uskoro...

Vučić: Prljava igra da se Srbiji zapuše usta, znat ćemo tko su nam prijatelji

Vučić je izjavio da u ponedjeljak putuje u New York kako bi u četvrtak, 23. svibnja, prisustvovao sjednici Opće skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasovati o rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
Vijesti / Politika | 19. 05. 2024. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o napadu na Roberta Fica, kazao je da je atentator na slovačkog premijera "osnivao organizaciju "Slovačka protiv nasilja". On je prethodno kritizirao pripadnike koalicije "Srbija protiv nasilja".

Besmislice

''Interesantna je ta priča to protiv nasilja. Znate li koju je organizaciju osnivao ovaj što je upucao premijera Fica? Slovačka protiv nasilja. Sve slučajno'', kazao je Vučin na TV Pink - prenosi N1.

Na pitanje da li se boji za svoju sigurnost u Srbiji, rekao je da su to ''besmislice''.

''Ne bojim se ni u New Yorku, a ne u Srbiji. Robert Fico je istinski slobodarski lider, veliki, slobodoljubivi, neovisni lider. Kapa dole za Roberta Fica. Nadam se da će biti bolje, pa kad se vratim iz New Yorka da sa drugom Viktorom odem i posjetim ga'', poručio je Vučić.

23. svibnja će se vidjeti tko su prijatelji Srbije

Vučić je izjavio danas da u ponedjeljak putuje u New York kako bi u četvrtak, 23. svibnja, prisustvovao sjednici Opće skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasovati o rezoluciju o genocidu u Srebrenici i dodao da će se tada vidjeti tko su prijatelji, a tko partneri Srbije.

On je najavio da će sutra ujutro biti u Hramu Svetog Save, sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom Porfirijem, uoči leta za Njujork.

''Borit ćemo se, znam kolika je sila koja nam prijeti, koliko su veliki i snažni, ali siguran sam da ćemo dati sve od sebe'', rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je za njega bila ''odvratna'' igra Crne Gore oko amandmana na rezoluciju i sa kim su ti amandmani pregovarani, a nisu sa Srbijom.

''Riječ je o prljavoj igri da se Srbiji zapuše usta, a riječ je o perfidnom triku. Govori se o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a namjerno se ostavlja da postoji jasno zaključivanje moralne i političke kolektivne odgovornosti'', ocijenio je Vučić.

''Mi ćemo u četvrtak večer znati tko su nam prijatelji u svijetu, a tko partneri. Svi oni koji ne glasaju, uzdržani su ili protiv su nam prijatelji, a sa svima ostalima ćemo imati korektne odnose, ali ćemo znati da nam nisu prijatelji'', rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close