Poslovnik

Vukanović izbačen sa sjednice NSRS zbog ''vrijeđanja Dodika''

Sve je počelo kada se Vukanović javio za diskusiju o Deklaraciji za zaštitu nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.
Vijesti / Politika | 02. 07. 2024. u 17:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić danas je s redovne sjednice udaljio zastupnika Nebojšu Vukanovića ''zbog vrijeđanja predsjednika RS Milorada Dodika''.

Međutim, Vukanović za Fenu kaže da je udaljen ''jer nisu mogli drugačije da se izbore s njim''.

''Pa, sam Dodik je rekao da protiv mene ima 60 postupaka pred sudom, a evo i danas nisu mogli da se izbore sa mnom. Moje mišljenje ne žele da čuju, a ja govorim onako kako jeste'' - naveo je Vukanović.

Sve je počelo kada se Vukanović javio za diskusiju o Deklaraciji za zaštitu nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. On je rekao da ga, između ostalog, povrijedila izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ''stranci hoće da smijene Dodika i nametnu oktroisanog''.

''Nije korektno da se iz Beograda bacaju političke bombe, a vas molim da se ne miješate'' - rekao je Vukanović, obraćajući se zastupnicima iz parlamenta Srbije koji su danas prisustvovali zasjedanju NSRS.

Predsjednik NSRS je Vukanovića opomenuo zbog ''riječnika'', pa ga ''po Poslovniku o radu NSRS'', upozorio, te zabranio da govori i na kraju ga udaljio sa sjednice.

U Narodnoj skupštini RS u toku je deseta redovna sjednica na kojoj je trenutno rasprava o Deklaraciji za zaštitu nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koju su u Beogradu, 8. lipnja, usvojili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik RS Milorad Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close