Vijeće ministara

Zoran Galić traži da ode u mirovinu

Postoje osnove sumnje da je određena osoba iz navedenih institucija koje su uključene u istragu osumnjičenom Galiću dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama…
Vijesti / Politika | 31. 07. 2024. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA-e, podnio je zahtjev Vijeću ministara za umirovljenje, potvrdila je za Raport Ivana Grizelj-Ćorluka, Galićeva odvjetnica.

Navela je kako je podnio zahtjev za umirovljenje prije isteka mandata, jer je stekao uvjete za mirovinu.

Nakon što je javnost saznala da su po naredbi Tužiteljstva BiH u ponedjeljak, 8. srpnja, uhićeni pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, saznala je i da je istragom spomenutog tužiteljstva obuhvaćen i Galić.

Milović i Bago uhićeni su zbog krivičnih djela organizirani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlasti i drugih krivičnih djela, dok je Galiću na teret stavljena sumnja da je izvršio niz krivičnih djela, kao što su primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u razdoblju dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Također, postoje osnove sumnje da je određena osoba iz navedenih institucija koje su uključene u istragu osumnjičenom Galiću dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Osumnjičeni Galić je nakon dobivenih informacija, odmah sutra, u popodnevnim satima, ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine, te pobjegao u Republiku Hrvatsku gdje se i sada nalazi.

Kopirati
Drag cursor here to close