Reakcija

Biden osudio 'bolestan' pokušaj atentata na Trumpa

''Obaviješten sam o pucnjavi na skupu Donalda Trampa u Pensilvaniji. Zahvalan sam što čujem da je na sigurnom i da mu je dobro'' - rekao je Biden.
Vijesti / Svijet | 14. 07. 2024. u 12:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: X / Napad na Trumpa

Nakon oružanog napda na predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, američki predsjednik Joe Biden u svojoj izjavi je izrazio zabrinutost zbog "bolesnog" pokušaja atentata i rekao da je "zahvalan" što je čuo da je Donald Trump na sigurnom.

''Obaviješten sam o pucnjavi na skupu Donalda Trampa u Pensilvaniji. Zahvalan sam što čujem da je na sigurnom i da mu je dobro'' - rekao je, prenosi BBC.

''Molim se za njega i njegovu obitelj i za sve one koji su bili na skupu, dok čekamo dalje informacije. Jill i ja smo zahvalni Tajnoj službi što ga je odvela na sigurno. U Americi nema mjesta za ovu vrstu nasilja. Moramo se ujediniti kao jedna nacija da ga osudimo. To je bolesno, bolesno je' - poručio je Biden.

Potpredsjednica Kamala Harris također je objavila priopćenje u kojem je istaknula da joj je "laknulo" da Trump nije ozbiljno ozlijeđen.

''Molimo se za njega, njegovu obitelj i sve one koji su ozlijeđeni i pogođeni ovom besmislenom pucnjavom'' - navela je.

Bijela kuća je priopćila da je Biden razgovarao sa svojim republikanskim izbornim rivalom telefonom nakon što je izašao iz bolnice, dok su voditelji Bidenove kampanje rekli da povlače televizijske reklame što je prije moguće nakon atentata na Trumpa.

Kopirati
Drag cursor here to close