Tvrde američki mediji

Biden se povlači iz predsjedničke utrke!?

Razlog za povlačenje je sve veći pritisak vrha Demokratske stranke, zajedno s povlačenjem značajne količine donacija iz njegove kampanje.
Vijesti / Svijet | 18. 07. 2024. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni predsjednik SAD-a Joe Biden bi već ovog vikenda mogao objaviti da se povlači iz predsjedničke utrke, tvrdnje su portala Axios.

Axios citira nekoliko "Demokrata iz samog vrha stranke", koji vjeruju da će Biden to odlučiti i službeno objaviti tijekom sljedećeg vikenda.

Kako dalje pišu, razlog za povlačenje je sve veći pritisak vrha Demokratske stranke, zajedno s povlačenjem značajne količine donacija iz njegove kampanje.

Ovaj medij čak kaže da je ovo stav i nekih od "najbližih prijatelja Bidena", koji smatraju da bi se trebao povući kao "heroj" koji bi ovim potezom spriječio pobjedu Donalda Trumpa u studenom.

Među liderima Demokrata koji su Bidenu privatno, ali i javno, rekli da se treba povući su Nancy Pelosi, Chuck Schumer, Hakeem Jeffries, Barack Obama, te Bill i Hillary Clinton.

Radi se o bivšim i trenutnim liderima Demokrata, bilo da je riječ o pozicijama u Kongresu, bivšim administracijama ili u samoj Bijeloj kući.

Kopirati
Drag cursor here to close