Vrhunac vodenog vala

Budimpešta: "Ono najgore zapravo tek slijedi"

"Vrhunac vodenog vala očekuje se u večernjim satima, ali ne očekuje se da će vodostaj prelaziti 850 cm", kazala je HTV-ova novinarka iz Budimpešte.
Vijesti / Svijet | 21. 09. 2024. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Vodostaj Dunava

Oni koji tek stižu u Budimpeštu, ako baš proteklih dana nisu pratili vijesti, neće baš na prvi pogled zaključiti da gradu prijeti vodeni val, kazala je za podnevni Dnevnik HTV-a novinarka javljajući se iz Budimpešte.

Što se tiče zgrade parlamenta, voda je dosegnula otprilike razinu njegovog suterena, ali sama zgrada ne bi trebala biti ugrožena, barem nema nikakvih naznaka za to do sada, dodala je.

Pristaništa uz rijeku Dunav, s obje strane, potopljena su već danima kao i ceste koje vode uz rijeku Dunav. Zatvorena je stanica podzemne željeznice, koja povezuje lijevu i desnu obalu rijeke.

"Ono najgore zapravo tek slijedi. Vrhunac vodenog vala očekuje se u večernjim satima, ali ne očekuje se da će vodostaj prelaziti 850 cm. Ono što je problem je činjenica da su nasipi već poprilično vlažni i natopljeni", izjavila je Pešić.

Dobra je vijest da je u proteklih nekoliko dana bilo izrazito toplo, nije bilo novih padalina, a niti idućih nekoliko dana ne očekuje se nove, pa se Mađari nadaju da bi opasnost trebala biti završena negdje u drugoj polovici sljedećeg tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close