Tučnjava

Incident na Hvaru: Još dvije osobe kazneno prijavljene, a deset prekršajno

Splitska policija izvijestila je u petak da je kazneno prijavila još dvije osobe te deset ih prekršajno u nastavku istraživanja incidenta u Hvaru.
Vijesti / Svijet | 02. 08. 2024. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitska policija izvijestila je u petak da je kazneno prijavila još dvije osobe te deset ih prekršajno u nastavku istraživanja incidenta u Hvaru, gdje su napadnuti vlasnik restorana "Gariful" Ivan Gospodnetić i kuhar, prenosi Hina.

Dvojicu muškaraca, 36-godišnjaka i 46-godišnjaka terete za pomaganje u pokušaju nanošenja teške tjelesne ozljede dok se deset osoba tereti za kršenje javnog reda i mira, izvijestila je policija.

Ranije je podnesena kaznena prijava i protiv 62-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta "Carpe Diem" Josipa Ćurkovića osumnjičenog za napad, odnosno pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

U incidentu je sudjelovao i zaštitar ugostiteljskog objekta, te djelatnici zaštitarske tvrtke pa je policija o tome obavijestila splitski ured Ravnateljstva civilne zaštite i Državni inspektorat kako bi se mogao provesti postupak nadzora nad radom zaštitara.

Policija je iznijela i detaljnu kronologiju incidenta, ističući da je do kulminacije sukoba došlo 28. srpnja u 1,45 sati kada je 62-godišnjak ušao u ugostiteljski objekt s još trojicom muškaraca odjevenih u crne majice, od kojih je jedan zaštitar s licencom i radnim nalogom.

U sukobu je sudjelovalo 10 osoba - na jednoj strani 62-godišnjak s trojicom muškaraca, a na drugoj strani još šest osoba.Lakše su ozlijeđene tri osobe.

Incident je uznemirio Hvarane koji su više puta prosvjedovali protiv Josipa Ćurkovića. Također su organizirali potpisivanje peticije kojom su tražili da Gradsko vijeće raspravlja o tom događaju koji je, kako su naveli, narušio ugled Grada Hvara.

Gradsko vijeće, kako se doznaje o tom događaju raspravlja na izvanrednoj sjednici koja je počela danas, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close