Rat se nastavlja

Izrael ne staje, ubili osnivača Hezbolaha: "Ovakvu smo priliku čekali godinama"

Izraelske obrambene snage (IDF) rekle su u izjavi objavljenoj na X-u da su borbeni zrakoplovi napali Bejrut i ubili Surura.
Vijesti / Svijet | 26. 09. 2024. u 21:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef jedne od jedinica Hezbolahovih zračnih snaga, Mohammad Surur ubijen je danas u izraelskom napadu na južna predgrađa Bejruta, izvijestio je Reuters pozivajući se na izraelske sigurnosne izvore.

Izraelske obrambene snage (IDF) rekle su u izjavi objavljenoj na X-u da su borbeni zrakoplovi napali Bejrut i ubili Surura.

U napadu su navodno ubijene dvije osobe, a jedna žena je teško ozlijeđena.

Načelnik glavnog stožera Izraelskih obrambenih snaga Herzi Halevi rekao je da će izraelska vojska nastaviti s napadima na Hezbolah nakon što je IDF rekao da je ubio šefa jedne od zračnih jedinica militantne skupine.

"Moramo nastaviti napadati Hezbolah, godinama smo čekali tu priliku. Konstantno radimo na postizanju ciljeva, eliminiranju viših zapovjednika, osujećivanju prijenosa oružja, uništenju Hezbolahove moći i kapaciteta. To možemo postići napadima u cijelom Libanonu'', naveo je.

SAD, Francuska i drugi saveznici pozvali su na trenutni 21-dnevni prekid vatre kako bi se omogućili pregovori u sukobu između Izraela i Hezbolaha.

Zajednička izjava, dogovorena na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, navodi da su nedavne borbe neprihvatljive i predstavljaju neprihvatljiv rizik od šire regionalne eskalacije.

"Pozivamo na trenutni 21-dnevni prekid vatre duž libanonsko-izraelske granice kako bi se otvorio prostor za diplomaciju. Pozivamo sve strane, uključujući vlade Izraela i Libanona, da odmah prihvate privremeni prekid vatre", stoji u priopćenju.

Dok se poziva na prekid vatre, Izrael se priprema za mogući kopneni upad u Libanon. Iz ureda izraelskog premijera poručeno je da nema prekida vatre i da su vijesti o primirju laž.

Kopirati
Drag cursor here to close