Interpol Atena

Jovan Cvetić, uhićen na zahtjev Hrvatske, bit će izručen Srbiji

Ivica Dačić izjavio je kako je MUP Srbije obaviješten kako će Grčka izručiti Srbiji Jovana Cvetića, koji je u Grčkoj uhićen na zahtjev Hrvatske.
Vijesti / Svijet | 12. 08. 2024. u 18:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interpol Atena službeno je obavijestio MUP Srbije da su nadležni organi Grčke donijeli odluku da se dozvoli izručenje Jovana Cvetića, izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Ministarstvo unutarnjih poslova je službeno obaviješteno od strane Interpola Atena da su nadležni organi Republike Grčke donijeli odluku da se dozvoli izručenje Republici Srbiji Jovana Cvetića, čime su izašli u susret zahtjevu Srbije", rekao je Dačić, priopćio je MUP.

Dačić je podsjetio da je Cvetić uhićen u Grčkoj prije dvije godine na osnovu zahtjeva Hrvatske, koja je tražila njegovo izručenje.

Prema pisanju Blica, Hrvatska je za Cvetićem raspisala potjernicu zbog ratnih zločina počinjenih 1991. godine. Tereti se da je ubijao civile i minirao kuće i crkve u Voćinu i Humu između kolovoza i prosinca 1991.

Cvetić tvrdi da je bio vojni obveznik JNA, ali je negirao da je počinio bilo kakav zločin tijekom akcija koje su dovele do pogibije civila između 19. kolovoza i 14. prosinca 1991. godine, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close