Policija obznanila

Koncert u Imotskom: Privedeno 5 osoba, poznato i tko je pustio ustašku pjesmu

Pet osoba morali su fizički obuzdati, dok je protiv 42 podignuta prekršajna prijava zbog korištenja pirotehnike.
Vijesti / Svijet | 09. 08. 2024. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitsko-dalmatinska policija priopćila je o Thompsonovu koncertu u Imotskome koji se održao u četvrtak.

Navode da nije zabilježen nijedan slučaj uništavanja imovine ni ozljeđivanja osoba dok su prekršaji remećenja javnog reda i mira zabilježeni u manjem broju.

"U počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zatečeno je 14 osoba. Jedna od navedenih osoba zatečena je u prodaji predmeta sa simbolima kojima se remeti javni red i mir, zbog čega je prekršajno procesuirana, a o prodaji na javnom mjestu obaviješten je Državni inspektorat", naveli su u priopćenju.

Pet osoba morali su fizički obuzdati, dok je protiv 42 podignuta prekršajna prijava zbog korištenja pirotehnike, prenosi Dnevnik.hr

Pronađena je i osoba koja je tijekom prvog koncerta u ugostiteljskom objektu "reproducirala pjesme protupravnog sadržaja" protiv koje će se provesti istraga zbog sumnje da je poticala na nasilje i mržnju.

Identificirana je i osoba koja je na kip Tina Ujevića stavila HOS-ovu zastavu "sa simbolima kojima se remeti javni red i mir" zbog čega ju se sumnjiči da je prekrišila javni red i mir te će biti prekršajno procesuirana.

Naveli su i da će nastaviti analizirati dostupne snimke te snimke policije za vrijeme i nakon koncerta.

Nakon koncerta iz prometa je isključeno 46 osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola, priopćila je policija.

Kopirati
Drag cursor here to close