Priveden

Muškarac osumnjičen za izazivanje požara kod Zadra

Policija trenutno provodi kriminalističko istraživanje nad jednom muškom osobom vezano za navedeno kazneno djelo.
Vijesti / Svijet | 02. 08. 2024. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadarska policija provela je očevid nakon požara na području oko mjesta Smokovića te je privela muškarca osumnjičenog da je izazvao požar koji se proširio na tisuću hektara površine.

Djelovanjem toplinske energije otvorenog plamena ili dijelova gorive tvari ondje je zasad nepoznati počinitelj izazvao požar koji se proširio na ukupnu površinu od oko tisuću hektara, ističu u policiji.

Policija trenutno provodi kriminalističko istraživanje nad jednom muškom osobom vezano za navedeno kazneno djelo, prenosi Dnevnik.hr

PU zadarska i kriminalistički tehničari u suradnji s inspektorom zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite započeli su s očevidom u srijedu nakon što je požar u tom predjelu ugašen.

Rezultati su pokazali da je do požara došlo na otvorenom području između Donje Murvice te južnog djela Smokovića, na predjelu zvanom Opačići.

U požaru je izgorjelo više drvenih baraka, kamp kućica, osobnih automobila i mopeda, jedno vozilo Quad te jedna priključna prikolica. Osim toga, požar je zahvatio i manju vikendicu u Smokoviću te oko 150 stabala maslina u tri maslinika.

Požar su ugasili vatrogasci JVP Zadar uz pomoć pripadnika drugih vatrogasnih postrojbi s više vatrogasnih vozila te uz pomoć zračnih snaga protupožarnih aviona. Vatrogasci i policija su evakuirali osobe koje su boravile na navedenom području.

Tijekom gašenja, policija je pružila pomoć 79-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je potom predan liječničkom timu Hitne medicinske pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close