Hrvatska

Na cestama prema moru patroliraju lažne šlep-službe. "To što rade je pljačkanje"

Lažne ščep službe doslovno kruže autocestom i traže automobile koji su pokvareni, onda se lažno predstavljaju i tovare ljude na silu.
Vijesti / Svijet | 21. 07. 2024. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na hrvatskim autocestama, kako govore iz tvrtki koje se bave vučnom službom, operira na desetke ilegalnih vučnih službi, prevaranata koji patroliraju cestama dok ne uoče one koji su doživjeli neki kvar na automobilima.

"Kruže autocestom i traže pokvarene aute"

Vlasnik jedne od registriranih tvrtki za ovu djelatnost nam govori kako ovih lažnih tvrtki za šlep ima najviše od Like do Maslenice. On je odlučio biti anoniman zbog, kako je rekao, straha za vlastitu sigurnost jer se "svakodnevno mora nositi s agresivnim prevarantima", piše Index.

"Mi koji imamo firme imamo uredne ugovore s osiguravajućim kućama, koje nas kontaktiraju kad treba izaći na teren. Situacija je postala katastrofalna kad su se pojavili ovi prevaranti koji rade na crno ili OPG registriraju za ovu djelatnost. Počelo je to prošlog ljeta, nastavilo se ovog.

Oni doslovno kruže autocestom i traže automobile koji su pokvareni, onda se lažno predstavljaju i tovare ljude na silu. Prezentiraju strancima koji ne znaju zakone da ih je poslala policija, da postoje kamere preko kojih se vidi kad je tko ostao u kvaru i da se hitno moraju skloniti s ceste. Ljudi u strahu pristaju. Na kraju epilog bude da im šlep naplate po nekoliko puta većoj cijeni", rekao je.

Strance znaju oderati

"To su sve kamioni B kategorije, nemaju nosivosti, niti odgovarajuću kabinu. Oni ljude smjeste u njihova vozila", rekao je, dodajući da prema njegovoj procjeni ima tridesetak takvih "firmi" tijekom turističke sezone.

Index je u posjedu i radnog naloga preko kojeg vide da je vožnja od 71 km u dva smjera naplaćena 768 eura. Radi se o šlepu automobila do dvije tone, čiji prijevoz ne bi trebao koštati više od 1.25 eura po kilometru, kako su provjerili na stranicama šlep-službi.

"Strance baš znaju oderati, koji su ionako preplašeni zbog nezgode u stranoj zemlji. Od Zira, tj. Macole do Gospića naplaćuju oko 300, 400 eura. Toliko bi koštao Gospić - Zagreb kod normalne šlep-službe", govori nam jedan od sugovornika.

"To je pljačkanje bez obrta, bez firme, bez računa"

Drugi sugovornik nam spominje brojku od čak 60 prevaranata koji "operiraju" na spomenutom potezu..

Kopirati
Drag cursor here to close