CNN

Nova pravila u okršaju Trumpa i Bidena

Neće biti dopušteni, kako je naveo CNN, nikakvi rekviziti ili unaprijed napisane bilješke, a kandidati će dobiti olovku, blok papira i bocu vode.
Vijesti / Svijet | 21. 06. 2024. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva predsjednička debata dva kandidata za predsjednika SAD, trenutnog šefa države Joea Bidena i njegovog prethodnika Donalda Trumpa bit će održana 27. srpnja u Atlanti, u Georgiji, uz nova pravila.

Kablovska TV mreža CNN, na kojoj će biti prenošena prva debata, objavila je da su izborni stožeri kandidata pristali na nova pravila, koja obuhvaćaju i gašenje mikrofona.

Neće biti dopušteni, kako je naveo CNN, nikakvi rekviziti ili unaprijed napisane bilješke, a kandidati će dobiti olovku, blok papira i bocu vode.

Moderatori će biti voditelji CNN-a Jake Tapper i Dana Bash, a prijenos bi trebao trajati sat i pol, uz dvije stanke za reklame.

Pauza za reklame nije bilo kada je, tijekom protekla tri desetljeća, za TV sučeljavanja bilo zaduženo povjerenstvo za predsjedničke debate. To više nije slučaj.

Prvi put od 1976. godine, u studiju neće biti publike.

Video: CNN announces new rules for first 2024 presidential debate

Oba kandidata pristala su da im se mikrofoni ugase kada nije njihov red da govore, čime se umanjuje mogućnost upadanja u riječ.

Tijekom debata uoči predsjedničkih izbora 2020. godine, Trump i Biden su više puta prekidali jedan drugog.

''Po ugledu na prethodne godine, moderatori će koristiti sva sredstva na raspolaganju da vode računa o vremenu i osiguraju civiliziranu raspravu'', objavio je CNN.

Za razliku od prethodnih godina, kandidati neće imati uvodna izlaganja. Imat će dvije minute da odgovore na pitanje, s replikama od jednog minuta i odgovorima na replike. Moderatori će također imati pravo da odobre dodatnu minutu.

Prema CNN-u, bacanjem novčića bit će određene pozicije kandidata na podiju. Predstavnicima izbornih stožera neće biti dozvoljeno da razgovaraju sa svojim kandidatima do kraja debate.

Datum ovogodišnje debate je najraniji u američkoj povijesti, s kandidatima koji još nisu formalno prihvatili nominacije svojih stranaka. I Biden i Trump će to uraditi na stranačkim konvencijama.

Planirana je još jedna debata, 10. rujna, a domaćin će biti televizijska mreža ABC News.

Kopirati
Drag cursor here to close