39-godišnji milijarder

Osnivač Telegrama Pavel Durov uhićen na aerodromu u Parizu

U društvu 39-godišnjeg francusko-ruskog državljanina, bili su njegov tjelohranitelj i žena, javlja francuska televizija TF1 TV.
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2024. u 10:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pavel Durov, osnivač i izvršni direktor aplikacije za šifrovane poruke Telegram, uhićen je u subotu na aerodromu Bourget u Parizu.

U društvu 39-godišnjeg francusko-ruskog državljanina, bili su njegov tjelohranitelj i žena, javlja francuska televizija TF1 TV, prenosi Anadolu.

Hapšenje je izvršila GTA (Žandarmerija vazdušnog saobraćaja). Durov je uhapšen po izlasku iz privatnog aviona, kada je stigao iz Azerbejdžana.

On je bio predmetom francuskog naloga za pretres koji je izdala francuska Nacionalna pravosudna policija, nakon preliminarne istrage.

Prema informacijama francuskih medija, 39-godišnji milijarder uhićen je po nalogu zbog kaznenih djela povezanih s popularnom aplikacijom za razmjenu poruka.

Francusko pravosuđe smatra da nedostatak moderiranja na platformi Telegram i nedostatak suradnje s policijom Durova čine sudionikiom u brojnim prijestupima koje se svakodnevno događaju na Telegramu.

Kopirati
Drag cursor here to close