Jednoglasno

Penava ostaje na čelu DP-a, najavio pokret i u BiH  

Ovdje se, ocijenio je Penava, ''radilo o borbi jedne ideološke struje, jezgre DP-a, protiv tehnomenadžera i pokušaja upravljanja strankom na taj način''.
Vijesti / Svijet | 31. 08. 2024. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Penava ostaje predsjednik DP-a uz jednoglasnu podršku 64 delegata koji su ostali u dvorani nakon što su njegov protukandidat Mario Radić i pristaše napustili u subotu Izborni sabor, novim zamjenikom postao je Stipo Mlinarić, a posljedice bi, objavila je Hina, mogla osjetiti parlamentarna većina.

"Kako smo i najavljivali, cijelo ovo vrijeme je situacija bila pod kontrolom. Zahvaljujem svim članovima stranke, dužnosnicima, izaslanicima na Saboru koji su izdržali silne pritiske, bili hrabri i omogući demokratske izborne procese", kazao je Penava u izjavi novinarima nakon što je u zagrebačkom hotelu International potvrdio mandat na čelu stranke iduće četiri godine.

"Ja sam taj koji je birao tajming izbora, koji sam htio da bude u ovo vrijeme ljeta znajući pred koja iskušenja dolazimo u narednim mjesecima, kada su i predsjednički i lokalni izbori", dodao je i pozvao sve članove, bez obzira na kojoj su strani bili u ovom izbornom procesu, da zajedno nastave dalje.

Ovdje se, ocijenio je Penava, ''radilo o borbi jedne ideološke struje, jezgre DP-a, protiv tehnomenadžera i pokušaja upravljanja strankom na taj način''.

"Nismo se kao ljudi s integritetom dali manipulirati od strane igrača iz sjene", rekao je.

Najavio je da je pred strankom sada proces jačanja organizacija i struktura u BiH i dijaspori.

"Sve ćemo dati od sebe da zadržimo stabilnost Vlade, da budemo na razini zadatka i ostavimo nakon četiri godine Hrvatsku boljom državom", naglasio je.

 

Bartulica napušta stranku

Zastupnik u Europskom parlamentu i član Predsjedništva Domovinskog pokreta, Stephen Nikola Bartulica, u subotu objavio da napušta stranku nakon današnjeg izbornog sabora ističući nezadovoljstvo smjerom u kojem se stranka kreće pod vodstvom Ivana Penave.

Kopirati
Drag cursor here to close