Milijuni

Predstavništvo RS u Moskvi najavilo tužbe protiv medija u Federaciji BiH

Vijesti / Svijet | 16. 05. 2024. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pisanje pojedinih medija u Federaciji BiH da je Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi uplaćeno 200 milijuna dolara ''su ortodoksne laži i konstrukcija nekih sarajevskih krugova, čiji je cilj da pokvare odnose Republike Srpske i Mađarske, a posredno i Rusije'', rekao je za RTRS šef Predstavništva RS u Moskvi Duško Perović.

Naveo je kako je u srijedu pucano na premijera Slovačke Roberta Fica pištoljem, a ovdje se "pokušava pucati lažnom propagandom protiv Republike Srpske, Mađarske, a posredno i na Rusiju''.

"Međutim, raskrinkane su njihove laži, i tužit ću ih za ovu klevetu", rekao je Perović.

Istaknuo je da je Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi registrirano isključivo kao Predstavništvo, a ne kao komercijalna organizacija.

"I ne može po ruskim zakonima primiti novac od trećih partnera. Novac dobivamo isključivo od naših ministarstava, da isplatimo plaće i sve obveze koje su potrebne da Predstavništvo nesmetano funkcionira'', poručio je Perović, komentirajući navode sarajevskog "Oslobođenja" da je Predstavništvu RS u Moskvi uplaćeno 200 milijuna dolara.

Naveo je daa ako je to nekome u interesu može javno da se pokaže promet Predstavništva u Moskvi.

"Promet iznosi od 5.000-15.000 eura da imamo za život. Znate li vi šta je iznos od 200 milijuna dolara, to je 10 posto proračuna Republike Srpske", naveo je Perović.

Ponovio je da se Predstavništvo isključivo bavi tim poslom.

"Kao primjer navest ću 2014. godine kada su bile poplave u Srpskoj. Zvale su nas brojne kompanije da pomognu, a mi nismo mogli da primimo ni jedan dolar, jer nismo registrirani za tako nešto", jasan je Perović.

Kopirati
Drag cursor here to close