Plinovod, novac...

Predviđanja: Što sve Rusija može učiniti Zapadu?

GRU bi mogao iskoristi i pomoć Edwarda Snowdena, koji sad ima rusku putovnicu. Snowden ima podatke o suradnji britanskih i američkih obavještajnih agencija.
Vijesti / Svijet | 12. 09. 2024. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako će Rusija odgovoriti na eventualni napad Ukrajine britanskim raketama u dubinu svoje teritorije - o tome polemiziraju vojni portali, procjenjujući da bi Rusi mogli da miniraju plinovod od Britanije do Norveške.

Sav plin koji Britanija dobiva, a da nije Gaspromov, dolazi iz Sjevernog mora, objavio je srbijanski portal TV Front.

Rusi mogu izvršiti diverziju na plinovodu na isti način na koji je izvršena diverzija nad "Sjevernim tokom 1 i 2".

Rusi Britaniji mogu odgovoriti i monetarnim udarom. Tiskanjem krivotvorenih funti mogu oboriti monetarni sustav velike Britanije - procjenjuje TV Front.

U analizi se ističe da Rusija neće raketirati britanski otok, jer je i Britanija nuklearna sila, a da će odmazdom zapovijedati i da će je provesti Glavna uprava Generalštaba Oružanih snaga (GRU) Ruske Federacije.

GRU bi mogao iskoristi i pomoć Edwarda Snowdena, koji sad ima rusku putovnicu. Snowden ima podatke o suradnji britanskih i američkih obavještajnih agencija.

Rusi mogu prekinuti i optički kabel između SAD i Velike Britanije u međunarodnim vodama pošto je rušenje "Sjevernog toka 1 i 2" dalo odriješene ruke Rusiji da to uradi i u pravcu Zapada, odnosnu u pravcu Velike Britanije.

Kada su Nijemci su Drugom svjetskom ratu upotrijebili kemijsko oružje, saveznici su poručili Berlinu: "Ako upotrijebite još jednom to oružje i mi ćemo početi da ga koristimo".

S mogućim diverzijama rukovodit će GRU, koji sada vodi rusku kontraofanzivu u Kursku.

Fascinantno je da je Britanija, koja je sada u suštini trećerazredna sila, prva u pomaganju Ukrajini. Radi se o tome da Britanci nemaju nikakve rezerve u odnosu na svoje postupke za razliku od Amerikanci koji ne pristaju olako na zahtjeve Kijeva.

Što Rusi mogu napraviti kao odgovor u slučaju da i SAD dozvole Kijevu da koristi njene dalekometne rakete?

Rusija bi mogla odgovoriti dizanjem rasnih nemira, širenjem antisemitizma, jačanjem parapolicije.

Rat protiv Amerike poveli bi ilegalci koji su se infiltrirali u razne ilegalne grupe.

Rusija bi financirala, pomagala sve vrste ekstremizama i lijevog i desnog, ekološkog pokreta, svaku vrstu socijalnog pokreta koji je konfliktan. Rusija bi naravno sabotirala Ameriku i preko nafte.

Rusija bi mogla isprovocirati blokadu Ormuskog tjesnaca, što bi djelovalo na američki ekonomiju.

Velika ruska nuklearna podmornica bila je šest mjeseci u Meksičkom zaljevu a da to Amerikanci i Britanci nisu znali - zaključuje TV "Front".

Kopirati
Drag cursor here to close