Čekanje

Vučić će proglasiti okupaciju dijela Kosova?!

Kako pišu pojedini srbijanski mediji, na stolu je opcija proglašenja okupacije na dijelu teritorije Srbije, što ''povlači brojne posljedice, uključujući i pripreme za povratak okupiranih područja…''
Vijesti / Svijet | 12. 09. 2024. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije EU u Srbiji Emanuelea Giaufreta, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i tom prilikom je pozvao EU i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine.

"Sa veleposlanikom Giaufretom razgovarao sam o situaciji na Kosovu i Metohiji, odnosima Srbije i EU, kao i o koracima koje poduzimamo u cilju napretka na našem europskom putu. Pozvao sam EU i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine, koja ugrožava sigurnost srpskog naroda i stabilnost cijele regije", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Naveo je da je zahvalio veleposlaniku na svemu što EU radi, posebno u oblasti investicija, ekonomskih i društvenih integracija i podrške našim reformama.

"U fokusu razgovora bila je realizacija projekata predviđenih europskim Planom rasta za Zapadni Balkan, koji bi trebao u mnogome doprinijeti približavanju regije i EU i boljem životu svih naših građana", dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije je u utorak rekao da će u roku od 72 sata javnosti iznijeti zahtjeve i dalje korake Srbije posle niza brutalnih napada na srpsko stanovništvu na sjeveru Kosova.

Kako pišu pojedini srbijanski mediji, na stolu je opcija proglašenja okupacije na dijelu teritorije Srbije, što, kako navode, ''povlači brojne posljedice, uključujući i pripreme za povratak okupiranih područja, zbog terora koji naš narod na Kosovu i Metohiji trpi već godinama a koji je eskalirao posljednjih nekoliko dana''.

Kopirati
Drag cursor here to close