Beograd

Raspisana potjernica u Srbiji: Majku ugušila, ostavila pismo i pobjegla

Policija je raspisala potragu za Vesnom A. zbog sumnje da je u kući u Voždovcu ubila majku Mariju A.
Vijesti / Svijet | 26. 07. 2024. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je raspisala potragu za Vesnom A. (53) pod sumnjom da je u kući u beogradskom naselju Voždovac ubila majku Mariju A. (93).

Policija je pored tijela starice našla pismo, a u njemu je Vesna zločin priznala, te kako se sumnja iza svega stoje neraščišćeni imovinski računi, prenosi N1.

Po nalogu nadležnog tužiteljstva naređena je obdukcija tijela.

Pronađeno oproštajno pismo

Susjeda koja je dobro poznavala ovu obitelj, kaže da je policija, navodno, pored tijela žene pronašla i pismo koje je po svemu sudeći, ostavila njena kćerka nakon što je počinila zločin i pobjegla.

Kako ističe ova susjeda, već dva dana je naslućivala da se nešto čudno dogodilo u kući u kojoj se dogodila tragedija.

"Baka bila bolesna"

"Baku nisam vidjela dugo, bila je bolesna, pa smo joj svi u susjedstvu pomalo pomagali. Njenu kćerku sam posljednji put vidjela prije dva dana. Obično smo zajedno uvečer šetale pse", priča.

Ona kaže da je u posljednja dva dana primijetila i čudno ponašanje njihovog psa, ali da nije mogla ni da nasluti da se u neposrednoj blizini dogodio zločin.

"Kćerki mobilni isključen dva dana"

Prema njenim riječima, nestaloj kćerki je i mobilni isključen već dva dana, a ona dodaje da strahuje da je riječ "o onom najgorem".

"Kako sam čula, kćerka je navodno ostavila pismo pored tijela majke, zbog čega se pribojavam da je i ona digla ruku na sebe", nastavlja susjeda koja tvrdi da su majka i kćerka imale i vikendicu izvan Beograda.

Očevid policije i Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu na mjestu zločina je završen.

Kopirati
Drag cursor here to close