Regija Kursk

Rusi negiraju da Ukrajinci kontroliraju Sudžu: Kruže informacije da je oboren ruski bombarder

Iako su Ukrajinci objavili snimku na kojoj se vidi da skidaju rusku zastavu u Sudžu, ruski zapovjednik Apti Alaudinov demantirao je te informacije.
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2024. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je danas rekao kako nije zaboravio istočnu frontu. "Naredio sam vrhovnom zapovjedniku da ojača taj dio bojišnice koristeći opremu i zalihe koje trenutno osiguravaju naši partneri", istaknuo je.

Zelenski je također govorio o napretku u regiji Kursk: "Od jutra napredujemo jedan do dva kilometra u različitim područjima. Zarobili smo više od 100 ruskih vojnika".

Inače, Ukrajina je ranije objavila kako je sigla do grada Sudže, a ukrajinska televizija jutros je emitirala izvješće u kojem se vidi kako vojnici skidaju rusku zastavu sa zgrade u gradu, ruski zapovjednik, general-bojnik Apti Alaudinov, kaže da ukrajinska vojska nema punu kontrolu nad gradom.

"Neprijatelj se nalazi oko grada i u nekim njegovim dijelovima. Svakoga dana se vode borbe. Ukrajina ne kontrolira Sudžu u potpunosti", rekao je Alaudinov, a prenosi ruska državna novinska agencija Tass. Agencija je također citirala čelnika okruga Sudžanski, u kojem je smještena Sudža, koji kaže da se privremeno smirilo ukrajinsko granatiranje tog područja.

Također, ukrajinska vojska priopćila je u srijedu kako je u regiji Kursk oborila ruski bombarder Su-34, no te tvrdnje još uvijek nisu neovisno provjerene.

Kopirati
Drag cursor here to close